• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gubici zbog epidemije od 750 miliona do milijardu KM"

Izvor MONDO/Srna

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da se gubici zbog posljedica pandemije virusa korona svakodnevno akumuliraju i da će, u skladu s određenim procjenama, biti od 750 miliona do milijardu KM

 "Gubici zbog epidemije od 750 miliona do milijardu KM" Izvor: Фото Срна

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakli su danas u Istočnom Sarajevu da, uprkos epidemiji virusa korona i njenim posljedicama na ekonomiju, započeti projekti neće biti obustavljeni, te da će biti preduzete sve moguće mjere da se sačuvaju radna mjesta.

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem, načelnikom Odjeljenja za finansije u opštini Istočna Ilidža Bojanom Đurović, direktorom Republičkog Zavoda za zapošljavanje Miroslavom Vujičićem i vršiocem dužnosti direktora Bolnice "Srbija" Nebojšom Šešlijom, Višković i Dodik su predstavili mjere koje će biti preduzete s ciljem suzbijanja posljedica epidemije na privredu u Srpskoj.

Možda će vas zanimati

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da se gubici zbog posljedica pandemije virusa korona svakodnevno akumuliraju i da će, u skladu s određenim procjenama, biti od 750 miliona do milijardu KM.

"To je procjena štete koju možemo imati usljed epidemije i u tom pogledu pripremamo mjere kako pomoći privredi i sačuvati radna mjesta", rekao je Dodik.

Premijer Srpske je naglasio da će biti formirani posebni fondovi za mikro i mala preduzeća, za komunalna preduzeća, za preduzeća koja su pretprjela štetu, te fond za podršku zdravstvenim institucijama.

Zvaničnici Srpske su istakli da je opredjeljenje institucija da ne smije doći do smanjenja plata zaposlenih i da se moraju sačuvaju radna mjesta.

Na sastanku je naglašeno da neće doći do smanjenja investicija niti obustavljanja radova na započetim projektima, što je od velikog značaja za svaku lokalnu zajednicu.

Sagovornici su ocijenili da je potrebno smanjiti troškove koji se odnose na kupovinu službenih vozila, dnevnice, troškove putovanja, ali da projekti ne smiju biti zaustavljeni.

Na sastanku održanom u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu konstatovano je da će usljed epidemije virusa korona doći i do pada prihoda u lokalnim zajednicama, što će dovesti do rebalansa i restrukturiranja budžeta.

Dodik i Višković podržali su mjere koje preduzimaju opštinski štabovi za vanredne situacije s ciljem suzbijanja epidemije virusa korona, te zahvalili stanovnicima Istočnog Sarajeva na disciplini i pridržavanju mjera zaštite.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Znaci dobili ste 330 miliona €, s obzirom da mi uvek duplo uvelicavamo gubici su 300-500miliona tako da samo je sporno gdje ce pare zavrsiti.

MONDO REPORTAŽE