• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kanadi cveta zapošljavanje – za "valjanje trave"

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Iako većina firmi u raznim sektorima privrede u Kanadi otpušta radnike zbog pandemije, ima i onih koje povećavaju plate i čak zapošljavaju nove ljude. Doduše, sektor je malo "nereprezentativan".

 U Kanadi cveta zapošljavanje – za "valjanje trave" Izvor: Guliver/Getty Images, Yarygin/iStockphoto

Kompanija za proizvodnju medicinskog kanabisa, sa sedištem u kanadskoj pokrajini Manitoba, povećala je broj zaposlenih i otvorila novih 76 radnih mesta.

Ta firma je povećala broj zaposlenih od 26. marta, istovremeno podižući platu po satu radnicima koji su izloženi riziku od covid-19.

Ta kompanija je u četvrtak objavila svoje prve tromesečne finansije i pokazala rast prihoda od poslednjeg kvartala 2019. godine, skok sa 5 miliona $ na 5,8 miliona $ prihoda.

PIONIRI

Deltu 9 osnovali su 2012. godine otac i sin, Bil i Džon Arbutnot, u martu 2014. godine dobili su dozvolu za distribuciju medicinskog kanabisa, kao četvrti licencirani proizvođač medicinskog kanabisa u Kanadi. Danas poseduju i lanac radnji za prodaju kanabisa u "rekreativne svrhe".

Brojevi deluju još impresivnije, s obzirom na pandemiju, a do njih se moglo doći zahvaljujući tome jer ih je pokrajina svrstala u kategoriju "neophodnih usluga".

Korišćenje marihuane u medicinske svrhe legalno je u Kanadi još od 2001. godine

U oktobru 2018. Kanada je postala druga zemlja u svetu koja je legalizovala posedovanje i upotrebu kanabisa u rekreatvine svrhe.

Prema zakonu, konzumacija marihuane dozvoljena je samo punoletnim osobama, pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloletnicima.

Kupovina marihuane nije dozvoljena licima mlađim od 19 godina, osim u Alberti gde je granica 18, a Kvebek je podigao lestvicu na 21 godinu.

Kanađani marihuanu mogu da naruče i putem sajtova i da je dobiju poštom na kućnu adresu, a na javnim mestima mogu kod sebe da poseduju do 30 grama marihuane.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE