• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjen uvoz alkohola u BiH

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Kako stvari stoje koronavirus usporio i uvoz alkoholnih pića u Bosnu i Hercegovinu, pa je uvoz u periodu od marta do kraja jula ove godine smanjen u vrijednosti od skoro 14 miliona maraka u odnosu na isti period lani.

 Uvoz alkohola u BiH 2020 Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Konkretno, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) prošle godine je u periodu od početka marta do kraja jula u BiH uvezeno alkohola u količini većoj od 76 hiljada tona, dok je ove godine uvezeno 69,5 hiljada tona alkohola.

"Od početka marta do kraja jula ove godine je u BiH uvezeno alkohola u vrijednosti od oko 69 miliona maraka, dok je prošle godine uvezeno alkohola u vrijednosti od oko 83 miliona KM," istakli su za Mondo u UIO.

Podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju da je u sedam mjeseci ove godine izvoz iz BiH iznosio 5,824 milijardi KM, što je manje za 14,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 9,533 milijarde KM i manji je za 17,3 odsto.

Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini u sedam mjeseci ove godine smanjenji su za 9,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. prikupljeno četiri milijarde i 121 milion KM, što je za 437 miliona maraka manje nego za sedam meseci u prošloj godini.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE