• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Budvi najbrojniji turisti iz BiH, biraju najbolje hotele

Autor mondo.ba

Gosti iz BiH postali su dominantni i čine skoro trećinu u ukupnom broju dolazaka i noćenja u Budvi.

 turisti iz BiH u Budvi Izvor: MONDO

Tokom jula, bez obzira na simbolične brojke, turisti iz BiH su bili na četvrtom mjestu po brojnosti, iza domaćih gostiju, te Ukrajine i Bjelorusije. Tokom avgusta, gosti iz BiH postaju dominantni i čine skoro trećinu u ukupnom broju dolazaka i noćenja.

To se navodi u izvještaju Turističke organizacije Budva, uz konstatciju da državljani BiH u hotelskom smještaju čine najbrojnije goste i to u najkvalitetnijim i visokorangiranim luksuznim hotelima na samoj obali.

"Uslovi za ulazak stranih državljana u našu zemlju (uključujući i najvažnija turistička tržišta) ili naš odlazak u druge države, postavljeni su prilično rigorozno. Postalo je evidentno da EU želi da “sarađuje” uglavnom sa svojim članicama. Posljednja iskustva sa Hrvatskom pokazuju da ipak i u toj “saradnji” postoje granice i da je svakoj državi najvažnije nacionalno zdravlje.

Prvi put u velikoj mjeri smo se svi okrenuli internim kampanjama i posvetili pažnju domaćim gostima. Na primjerima visokorazvijenih turističkih destinacija i mnogo brojnijih država, sve je mnogo jednostavnije i rezultati su evidentniji. Međutim, bez obzira na broj stanovnika, građani naše države tokom jula bili su najbrojniji gosti budvanske rivijere. Tome su umnogome doprinijele izuzetne akcijske cijene u visokokvalitenim hotelima na samoj obali mora i jedinstvena prilika da osjetimo kako je to biti gost u svom domu," navode iz TOB, prenose Vijesti.me.

Otvaranjem granica sa Srbijom, primjetno je povećanje broja gostiju i iz te zemlje, kako u privatnom smještaju, tako i u hotelima. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE