• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sletio prvi avion, uspostavljena linija Geteborg - Banjaluka (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Avio-kompanija "Rajaner" saopštila je da je večeras poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg, koja je uspostavljena od danas na banjalučkom aerodromu.

 Banjaluka Geteborg let Izvor: Wikimedia/Wikimedia-Adrian Pingstone

Ovo je bio prvi let "Rajanera" sa banjalučkog aerodroma poslije višemjesečne pauze.

"Ovim promotivnim letom kompanija `Rajaner` donosi i akciju na cijene karata", saopšteno je iz "Rajanera".

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Geteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja "Rajanera" za ovu godinu.

Pokrenuta je i prodaja karata po promotivnoj cijeni od 14,99 evra za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici "Rajanera" do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja "Rajanera", te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

"Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom `Rajaner`", rekao je Račić.

U saopštenju "Aerodroma Republike Srpske" Banjaluka su podsjetili da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije "Er Srbija" na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično /ponedjeljak i petak/ i "Rajaner" sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično /petak, nedjelja/ .

U saopštenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE