• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka otvara plaže, ali barovi moraju ugasiti muziku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Grčka od danas ponovo otvara plaže, a muzeje sljedeće nedjelje, čime se zemlja užurbano priprema za početak nove turisitičke sezone od 15. maja.

 More i plaže i grčkoj 2021 Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Zdravstvene vlasti su saopštile da epidemiološke mjere poput fizičke distance i zaštitinih maski, koje su i obavezne za osoblje, i dalje ostaju na snazi na plažama, prenosi portal "Greek reporter".

Barovi na plaži neće smjeti da puštaju muziku, što je mjera koja važi i za restorane i kafiće koji su ponovo otvoreni od 3. maja, a medicinski eksperti objašnjavaju da je ona potrebna pošto su izvještaji ukazali na to da buka može doprinijeti širenju virusa.

Grčka je takođe najavila ponovno otvaranje muzeja, bioskopa na otvorenom i pozorišta kasnije ovog mjeseca.

Pomoćnik ministra za civilnu zaštitu Nikos Hardalias rekao je u petak da će muzeji svoja vrata otvoriti 14. maja, sa zvaničnim početkom turističke sezone, a posjetioci će morati da nose maske i da drže distancu, dok će u zatvorenim prostorima biti omogućeno prisustvo manjeg broja ljudi.

Bioskopi na otvorenom počinju sa radom 21. maja, a predstave na otvorenom kreću 28. maja. Osnovne škole otvaraju se 10. maja, a obdaništa 17. maja.

Od 15. maja, ponovo će biti dozvoljena putovanja između grčkih regiona, što se poklapa sa pokretanjem nove turističke sezone.

Prošlog mjeseca ukinuta su ograničenja karantina za vakcinisane ili testirane putnike iz EU i jednog broja drugih zemalja, uključujući i Srbiju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE