• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U nedjelju osmi Sarajevo polumaraton

Autor mondo.ba

Rekordnih 1.500 učesnika iz više od 30 zemalja, ulicama Sarajeva će se takmičiti za što bolji rezultat, a najbolje očekuju i vrijedne nagrade.

Ambasadorka Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Maria Aurora Mehia Eraskvin u nedjelju u devet časova zvanično će označiti start 8. Sarajevo polumaratona i "Novo Nordisk Fun Run" trke za građane dužine četiri kilometra.

Pobjednika i pobjednicu polumaratona očekuje nagrada od 300 evra, dok će drugoplasirani dobiti po 200, trećeplasirani po 100, a po 50 evra oni koji četvrti odnosno peti prođu kroz cilj. Svi trkači koji završe polumaraton dobiće medalje i poklone sponzora.

Kao i prethodnih godina trka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

U toku trke će na snazi biti poseban režim saobraćaja te se svi građani mole za razumijevanje.

“S nestrpljenjem iščekujemo trenutak za koji se pripremamo mjesecima. Ove godine imamo rekordan broj učesnika što nam je jasan znak da je polumaraton važan sportski, ali i turistički događaj koji unapređuje i imidž našeg glavnog grada“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te dodao da ga i ove godine posebno raduju grupne prijave trkača.

“Juče smo dobili potvrdu da će na polumaratonu trčati desetak uposlenika iz ureda i zaštitne garde predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, a moram istaći da među njima ima nekoliko trkača koji su naši redovni gosti i koji su postizali zapažene rezultate“, naglasio je Mujanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC