• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u Evropu iz Superlige Srbije? Neizvjesno do samog kraja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ko će u Ligu šampiona, ko će u Ligu Evrope, a ko u Ligu konferencija? Sve je otvoreno u srpskom fudbalu!

 radnicki cukaricki i vojvodina trka za mjesto u evropi Izvor: MN PRESS

Kakvu ćemo dramu gledati u borbi za Evropu u srpskom fudbalu! Nakon što je poslije novog kiksa Partizana u Kruševcu TSC ušao u trku za drugo mjesto i Ligu šampiona sa Partizanom zakuvalo se i u borbi za četvrto mjesto i mjesto u Ligi konferencija!

Čukaričiki je na gostovanju savladao Vojvodinu na "Karađorđu" 3:2 i tako izbio ispred crveno-bijelih na tabeli. Nikčević je donio prednost Čukaričkom za 1:0 u 11. minutu, Đorđe Ivanović je povisio na 2:0 u 43. minutu, da bi Igor Miladinović postavio 3:0 poslije sat vremena igre. Iako su Zukić i Vukanović uspjeli da smanje prednost, Čukarički je odnio tri boda.

Trenutno je Radnički iz Kragujevca i pored poraza u Bačkoj Topoli četvrti sa 59 bodova, peto mjesto drži Čukarički sa 57 bodova, a Vojvodina je šesta sa 54. Šta to značI?

PET IDU U EVROPU, ALI KUP MNOGO ZNAČI!

Izvor: MN PRESS

Pet klubova iz Superlige će i naredne sezone igrati u Evropi, od toga dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Crvena zvezda je sigurna na mjestu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, za drugo mjesto se bore TSC i Partizam.

Mjesto u Ligi Evrope zavisi od Kupa Srbije. Ako ga osvoji Crvena zvezda ono će pripasti trećem na tabeli, a četvrti i peti će ići u Ligu konferencija. Ako ga osvoji Vojvodina tim iz Novog Sada ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, a treći i četvrti na tabeli će u Ligu konferencija.

KAKAV JE RASPORED?

Izvor: MN PRESS

To svakako znači da će četvrto mjesto biti garant igranja u Evropi, a pošto su Radnički, Čukarički i Vojvodina jako blizu vidjećemo veliku bitku do kraja sezone. Raspored za dva tima je jako težak, a Vojvodini je dosta lakši, ali Voša ima najmanje bodova.

Radnički će prvo gostovati na "Marakani" Crvenoj zvezdi, zatim dočekati Vojvodinu na "Čika Dači" i tu bi mogli da osiguraju mjesto u Evropi. Potom u posljednjem kolu gostuju Partizanu. Čukarički koji ima dva boda manje prvo gostuje TSC-u u Bačkoj Topoli, zatim dočekuje Partizan na Banovom brdu, da bi potom bio gost Crvenoj zvezdi na "Marakani". Vojvodina će prvo igrati sa Napretkom na "Karađorđu", zatim će ići na noge Radničkom u Kragujevac, a u posljednjem kolu će dočekati Mladost. Djeluje da su mogli Novosađani pobjedom protiv Voždovca da osiguraju mjesto u Evropi, a ovako ćemo do posljednjeg kola gledati veliku borbu za titulu!



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pogledajte

12:02
MOZZART BET SUPERLIGA (1. KOLO): Crvena zvezda - Vojvodina 5:0 / 30.07.2023.
Izvor: Youtube/Arena sport TV
Izvor: Youtube/Arena sport TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC