Kajakaš Darko Savić najbolji sportista Banjaluke

Član banjalučkog Kajak kanu kluba "Vrbas" Darko Savić izabran je za najboljeg sportistu Banjaluke za 2014. godinu.

1
A- A A+

Za najbolji muški sportski kolektiv u prošloj godini proglašen je Atletski klub "Borac", a najbolji ženski sportski kolektiv je Košarkaški klub "Mladi Krajišnik".

U kategoriji lica sa invaliditetom najboljim sportistom za prošlu godinu proglašen je Duško Savić iz Atletskog kluba invalida "Vrbas".

Najbolja sportska manifestacija u prošloj godini bila je Međunarodna biciklistička trka "Banjaluka - Beograd".

Manifestacija izbora najboljih sportista grada Banjaluka u 2014. godini održana je u subotu uveče u Kulturnom centru Banski dvor.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić istakla je da je za ovu godinu za potrebe finansiranja aktivnosti u sportu u gradskom budžetu predviđeno nešto više od 1,3 miliona KM.

"To nije dovoljno, ali ćemo se potruditi da i na drugi način stvorimo još bolje uslove da bi pomogli sportistima i mladima koji se bave sportom", naglasila je Brkićeva.

Ona je napomenula da je Banjaluka u prošloj godini bila domaćin više značajnih sportskih manifestacija i da su banjalučki sportisti učestvovali na raznim takmičenjima, od republičkog do svjetskog ranga, na kojima su postizali značajne rezultate.

Ostale vijesti