• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Stipanović ne može sam. Poraz BiH (VIDEO)

Autor mondo.ba

Poraz Bosne i Hercegovine na početku Evropskog prvenstva.

  Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su na startu Evropskog prvenstva.

U Monpeljeu u neizvjesnoj završnici slavila je Poljska 68:64 (18:16, 12:24,18:23, 11:10).

Jedna loša četvrtina koštala je tim Duška Ivanovića poraza na startu Evropskog šampionata. Drugu dionicu tim Poljske dobio je 24.12 i na poluvrijeme otišao sa deset poena razlike 40:30. Do kraja naš tim je pokušavao, ali nije uspio da preokrene rezultat.

Najbliži su bili početkom četvrte četvrtine, kada su "zmajevi" prišli na samo tri poena 58:55. Onda slijedi loš period igre i jednih i drugih. BiH poen nije postigla punih ŠEST minuta.

Ipak ni Poljaci nisu bllistali pa se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj smo par puta mali priliku za potpuni preokret, ali smo promašivali, prije svih Šutalo otvorene šuteve za tri poena.

Uz to jedini, koji je konstantno u napadu prijetio bio je Andrija Stipanović, koji je sa 20 poena bio jedini dvocifreni.

Šutalo je očajno pokušavao za tri poena (2/8), Kikanović sa snažnim Poljskim centrima se odbijao u reketu i imao je očajan procenat šuta, Renfro je u trećoj dionici bio odličan, ali utakmica traje četiri četvrtine, Gordić slično, Peršić je u prvoj četvrtini postigao šest poena i to je to.

...
Izvor: YouTube

Od ostalih se ruku na srce i nije očekivalo da nose igru.

Na kraju Stipanović 20 poena, Šutalo, Milošević i Renfro po osam, Gordić, Kikanović i Peršić su postigli po šest poena.

U reprezentaciji Poljske četiri dvocifrena. Vačinski 15, Ponitka 13, Sloter i Gortat po 10 poena.

U grupi A danas još igraju Izrael-Rusija (17.30) i Francuska-Finska (21.00).

TOK UTAKMICE

- Naši imaju veću podršku navijača.

ČETVRTA ČETVRTINA

Poenima Stipanovića počela posljednja dionica, 58:55. Samo šest poena obje reprezentacije za četiri minuta posljednje četvrtine. Dvije promašene trojke Šutala u nizu. Kao da se fudbal igra i dalje samo šest poena. Do kraja još 2:45. BiH bez poena šest minuta. Poeni, ali za poljsku, Gortat sa penala 63:57. Nova dva pokušaja Šutala za tri. Nema poena.

Konačno poeni. Ko bi drugi do Stipanović. Peta lična Stipanović, njegova dobra partija 20 poena.

BiH ima posljednji napad. Do kraja 21. sekunda. Poljaci vode 64:61. Šutalo sam proba za tri, ali ne pogađa ni tablu. Njegov šut za tri 1/8. Bacanja za Poljake Vačinski pogađa 66:61. Brza trojka Šutala 66:64. Sedam sekundi do kraja. Napad za Poljsku.

Faul na Sloteru, još šest sekundi do kraja. Pogađa oba 68:64. Kikanović za tri promašuje. Kraj...

Pobjeda Poljske.

TREĆE ČETVRTINA

Na samom startu drugog poluvremena serija Poljske 7:2 i maksimalnih 15 poena razlike (42:37). Ivanović mora da zove novi tajm aut. Maksimalnih 51:34, Popslja imala nakon poena Slotera. Šutalo i Renfro sa dvije trojke u nizu smanjuju na 51:40. Renfro se razigrao i BiH konačno dolazi na jednocifrenu razliku 55:49. Druga trojka novog košarkaša Bajerna. Novi poeni Renfro i sad je 55:51.

Vačinski postiže trojku za 58:51. Stipanović odličan za sada. Njegovih 18 poena. 58:53 pred posljednju četvrtinu.

DRUGA ČETVRTINA

"Zašto poklanjate pobjedu Poljacima", rekao na tajm autu u finiši druge četvrtine selektor BiH Duško Ivanović. Te riječi možda i najbolje opisuju drugu četvrtinu, koja je protekla u apsolutnoj dominaciji košarkaša Poljske, koji na poluvremenu imaju prednost 40:30. Poljska je drugu četvrtinu riješila u svoju korist 24:12. Strijelci do poluvremena Ponitka devet, Sel osam. U BiH osam Stpianović.

PRVA ČETVRTINA

U prvoj dionici ulavnom se igralo koš za koš. Reprezentacije se u smjenjjvale u vođstvu. Nakon prvih 10 minuta rezultat je 18:16 za Bosne u Hercegovinu. U našem timu Peršić je postigao šest, a Gordić i Milošević po četiri. U timu Poljske Gortat najbolji sa šest poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC