• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan junački!

Autor mondo.rs

Posle pobede u Alkmaru (2:1) i trijumfa Atletik Bilbaa u Augzburgu (2:3), bod protiv Nemaca u poslednjem kolu donosi crno-belima proleće u Evropi! Partizan može i da izgubi.

Partizan u Beogradu, 10. decembra, ne mora da pobedi Augzburg. Remi i trijumf sa bundesligašem mu sigurno donose proleće u Evropi, ali i porazi do dva gola razlike (0:1, 0:2, 1:2, 2:3, 3:4...), s tim što u tom slučaju Augzburg ne sme da postigne više od tri pogotka.

"Parni valjak" je u Nemačkoj pobedio 3:1 i ovu priliku nikako ne bi smeo da propusti. Jednom nogom je, praktično, već u narednoj fazi takmičenja.

GRUPA L

AZ - Partizan 1:2
/Souza 48 - Oumaru 65, Živković 89/

Augzburg - Atletik Bilbao 2:3
/Trohovski 41, Bobadilja 59 - Susaeta 10, Aduriz 83, 86/

TABELA

1. Atletik Bilbao 14:6 12
2. Partizan 9:11 9
3. Augzburg 9:10 6
4. AZ Alkmar 6:11 3

Poslednje, 6. kolo (10. decembar): Partizan - Augzburg, Atletik Bilbao - AZ Alkmar.


Bravo, crno-beli!


Maestralno drugo poluvreme i nova pobeda Partizana na gostovanju u Ligi Evrope. Po drugi put ove sezone u masovnijem UEFA takmičenju "pao" je AZ Alkmar, uprkos tome što su Holanđani vodili od 48. minuta.

Preokret na AFAS areni doneli su Omaru Abubakar, golom posle idealnog centaršuta Nikole Ninkovića u 68, i Andrija Živković, koji je znao da pogodi nakon fenomenalnog prodora Kamerunca pored dvojice protivničkih igrača u 88. minutu.

Bolji rasplet 5. kola Grupe L fudbaleri Partizana nisu mogli da zamisle.

Ubrozo posle vođstva Holanđana, iz Augzburga je stigla neprijatna vest da su Nemci preokrenuli. "Evropsko proleće" činilo se predaleko u tim trenucima...

Iako su crno-beli u međuvremenu izjednačili, Augzburg je i dalje imao prednost, a onda se sve okrenulo. Partizan je poveo, a Atletik Bilbao, sa dva gola Arica Adirica, opet stekao prednost. Situacija u Partizanovj grupi više se nije menjala...

Situacija pred 6. kolo je jasna. Španci su prošli, bez obzira šta uradili 10. decembra kod kuće sa Alkmarom. AZ je eliminisan, Partizan je sa velikim šansama, dok ih Augzburg i dalje ima, ali su one, objektivno gledano, znatno umanjene.

PARTIZAN JE IMAO SJAJNU PODRŠKU PREKO 1.000 NAVIJAČA.



Početak utakmice u Alkmaru nije obećavao sjajno veče za Partizan. Greške odbrane i nesigurnost Filipa Kljajića nagoveštvali su novi evropski krah srpskog šampiona. Partizan u prvih pola sata nikako nije uspevao da dođe do igre i imao je prilično inferiornu ulogu na terenu.

Golman crno-belih se odbranjenim zicerom Dos Santosu Souzi potpuno vratio u meč, a ta situacija pokrenula je i ostatak ekipe. Već u prvom delu Oumaru i Stefan Babović ne koriste velike prilike. Doduše, ni Alireza nije precizan na drugoj strani.

Neodlučnost Lazara Ćirkovića i Živkovića da napadnu Dos Santosa Souzu, koštali su Partizan primljenog gola. Holanđanin se namestio, pogledao kako je postavljen Kljajić i plasirao loptu u dalji ugao - 1:0!

Ali...

Od tog momenta Partizan kreće znatno ofanzivnije prema golu AZ-a. Ćirković propušta priliku posle kornera, međutim, već sledeću koristi Oumaru. Ninković šalje idealnu loptu prema najisturenijem napadaču Partizana, koji trzajem glave, između defanzivaca Alkamara, postiže pogodak.

Posle izjednačenja, domaćin je krenuo na sve ili ništa, što je crno-belima ostavilo dosta prostora u napadu. Ninković ne koristi sjajnu loptu u prostor Oumarua i "jedan na jedan" sa Kutinjom. Prete i fudbaleri AZ-a, ali je odbrana Partizana, kako se meč bližio kraju, delovala sve sigurnije.

I konačno, u 88. minutu, Oumaru, prvi igrač meča, u trku izbacuje dvojicu igrača i situaciju koja ništa nije obećavala pretvara u pobedu. Živković je sve odlično pratio i na kraju samo podmetnuo nogu.

Sudija je vrlo brzo označio kraj utakmice.

Velika pobeda HRABROG Partizana!

AZ ALKMAR: Kutinjo - Johanson, Huvelu, Lukasen, Brežančić - Ortiz, Van Ovrem (od 75. Tonković), Souza, Henriksen - Jansen, Jahanbas (od 80. Miren).

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović, Babović (od 75. Saša Ilić) - A. Živković (od 92. Grbić), Brašanac, Ninković (od 85. Božinov) - Oumaru.

UŽIVO:

- Atletik vodi, to je sada manje bitno.

90' - Izlazi Živković, ušao je Grbić.

89' - GOOOOOOOL! Munjevito se okreće situacija u Grupi L. Partizan vodi, Oumaru je protutnjao po levoj strani, a onda servirao loptu za Živkovića - 2:1!



- GOL U AUGZBURGU - 2:2. To je jednako važno kao i pobeda Partizana, koja sada nije imperativ
.

84' - Božinov umesto Ninkovića. Partizan mora da pobedi!!!

78' - Nova šansa za Partizan. Izgledalo je da Partizan nema rešenje u napadu, ali ga je Saša Ilić pronašao. Doveo je Abubakara u dobru poziciju, ali opet nema gola.

75' - Izlazi Babović, ulazi Saša Ilić!

72' - I Az je imao priliku ponovo da povede. Jansen nije uspeo.


71' - Kakva prilika za Partizana... Odlična kontra započeta od Babovića, Oumaru u prostor za Ninkovića, koji je izašao sam ispred Kutinja, prebacio ga, ali nije pogodio gol.

65' - GOOOL! Partizan stiže do izjednačenja. Ninković je sjajno ubacio loptu, kao na tacni poslužio Abubakara, a Kamerunac majstorski glavom pogodio mrežu. 



62' - Jansen je imao priliku, izborio je korner.

55' - Andrija Živković je izveo korner, a Ćirković glavom pokušao, međutim Kutinjo je bio na mestu. Lepa prilika za izjednačenje.

48' - GOOOL! Vrlo jednostavno i ne toliko teško pored ovakve odbrane Partizana. Kao na malom fudbau Saouza je primio loptu od Brežančića i to usred kaznenog prostora. Onda je pored pozicione odbrane (!), na nekih 11-12 metara od gola, pogledao, namestio i pogodio. Lazar Ćirković je stajao mirno i gledao kako se Souza namešta. Neverovatno!



- Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena...

Obe ekipe imale su pod ve odlične šanse za gol. AZ-u je pripalo prvih pola sata, a Partizanu poslednjih 15 minuta prvog dela igre. 

Kraj prvog poluvremena.

42' - Partizan je bolji u finišu. Ninković traži Oumaru, a on ne uspeva lepo da zahvati loptu glavom, da je uspeo, crno-beli bi vodili.

41' - Najbolja šansa za Partizan! Aleksandar Subić je sjajno prošao po levoj strani, ubacio loptu, Brežančić je poklonio Baboviću, ali iskusni vezista iz izrazito povoljne pozicije šutira pored gola. 

35' - Nova prilika za crno-bele. Brašanac je povukao kontru, odigrao desno za Živkovića, ovaj sa gol-aut linije ubacio u sredinu, ali između Abubakara i Brašanca interveniše glavom Guvelev. Sudija je svirao opasnu igru Kamerunca zbog pokušaja "makazica".


33' - Imao je Partizan odličnu šansu posle greške Brežančića. Abubakar je pokušao da prebaci loptu do potpuno slobodnog Ninkovića, ali je ona išla previsoko... Šteta.

31' - Ostaje 0:0. Nova velika prilika za AZ. U tri dodavanja ispala je odbrana Partizana, ali Alireza šutira preko gola.

26' - Neverovatno koliko grešaka u prijemu i predaji lopte fudbalera Partizana. Ivan Bandalovski dobija žuti karton jer je neoprezno startovao pošto je prethodno primio čistu loptu na grudi kao početnik. Strašno!



20' - Velika prilika za AZ, Kljajić je odličan! Ortiz za Souzu, koji je izbegao ofsajd poziciju i onda, malo iskosa sa leve strane, gađao ugao, ali je golman Partizana bio sjajan. Bravo za Filipa.

17' - Lopta kroz peterac Partizana, Kljajić je na zemlji, ne uspeva da je zakači, ali da drugoj strani nema fudbalera AZ-a-

16' - Očiglednu opasnu igru nad Stefanu Baboviću ne svira arbitar iz Austrije. Partizan je izveo dva uzastopna kornera.

14' - Koliko samo nesigurnosti u odbrani Partizana. Ona nikako ne uliva sigurnost. Bilo je gusto, ali su se crno-beli odbranili posle dva-tri uzastopna šuta domaćih igrača.

12' - Sauza šutira sa ivice kaznenog prostora, nema težak zadatak Kljajić. Na tribinama ima oko 10.000. Navijači Partizana su znatno glasniji.

10' - Kljajić istrčava na vreme i odnosi loptu ispred Souze.

9' - Opasan napad crno-belih, Vulićević je želeo da ubaci loptu u sredinu, ali je odbrana AZ-a bila na mestu.

7' - Ono što ne valja za Partizan je to što golman Kljajić nije najbolje ušao u meč. Ispucao je loptu tri puta i nijednom nije prebacio polovinu terena, a nepogrešivo je pogađao igrače Alkmara.

2' - Filip Kljajić istrčava i loše ispucava loptu, njegova greška, na sreću po Partizan, nije kažnjena.

19.00 - Utakmica je počela!

18.57 - Čuje se pesma Grobara...

18.57 - Odigrane su tri utakmice.



18.53 - Spiker saopštava timove i "lomi" jezik sa prezimenima Partizanovih igrača, javlja izveštač MONDA.

18.38 - Navijači Partizana još ulaze na stadion.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


18.27 - Novinarima na stadionu Alkmara neće biti hladno, iako je temperatura oko pet stepeni Celzijusa.

Izvor: MONDO


18.20 - Ovako je bilo u Beogradu pred dva meseca.

Partizan
Izvor: YouTube


18.18 - Očekuje se da crno-beli imaju veliku podršku sa tribina stadiona u Alkmaru.



18.13 - Partizan je u takmičenjima UEFA tri puta igrao u Holandiji (jednom protiv Lidsa i dva  puta sa Groningenom) i nikada nije pobedio niti igrao nerešeno. Groningen je pobedio 4:3 i 1:0, ali je Partizan oba puta prošao. Protiv Engleza je izgubio 1:3. Taj meč igran je u Herenvenu neposredno posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

18.06 - U zvaničnoj brošuri za utakmicu između AZ i Partizana, domaćin je stavio pogrešnu sliku crno-belih, iz vremena dok je Marko Nikolić bio trener, a u ekipi igrali Petar Škuletić, Nikola Gulan, Milan Lukač, Fofana, Danko Lazović...

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


- Na drugoj strani greška je ispravljena

Izvor: MONDO/Predrag Vujić



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC