• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi dobio zatvorsku kaznu!

Autor mondo.rs

Zbog utaje poreza, sud odredio da jedan od najboljih fudbalera današnjice mora u zatvor!

Sud u Barseloni presudio je da je argentinski fudbaler kriv zbog utaje poreza, pa je odredio kaznu zatvora u trajanju od 21 mesec.

 Međutim, malo je verovatno da će Mesi zaista i ići iza rešetaka, već će napraviti dogovor sa vlastima u smislu da će platiti odštetu.

Jedan od najboljih fudbalera sveta i njegov otac još 2013. su optuženi da su oštetili Španiju za više od četiri miliona evra.

Mesi i njegov otac Horhe Horasio, koji vodi finansije argentinskog asa, saslušani su ranije pred sudom u Barseloni, povodom optužbi da su državi Španiji ostali dužni 4,1 miliona evra na ime neplaćenog poreza.

Porodica Mesi tereti se da iskoristila poreske povoljnosti u Belizeu i Urugvaju da sakrije 10,1 miliona evra prihoda od prava na korišćenje imena i lika najboljeg fudbalera sveta, u periodu 2007-2009.

Centralno mesto u optužnici pripada Horheu Mesiju, ali španska poreska agencija tvrdi da je i Lionel bio dovoljno upućen u čitav proces i da zbog toga i on mora da se nađe na udaru pravde.

Poreska agencija zatražila je pomenuti dug od 4,1 miliona evra i zatvorsku kaznu od 22 i po meseca za obojicu.

Petostruki nosilac "Zlatne lopte" je 2013. godine već bio na sudu povodom istog ovog slučaja i tada je rekao da on "potpisuje ugovore, ali da ih i ne čita", pošto sve detalje prepušta ocu.

"Jedino što me zanima je da na kraju svake godine pogledam koliko sam zaradio", rekao je Leo Mesi u tadašnjem iskazu.

On je u 2015. zaradio ukupno 74 miliona evra i platio je pet miliona poreza za tu godinu i još 10 miliona kako bi regulisao obaveze iz prethodnog slučaja, čiji predmet su bile poreske obaveze za 2010. i 2011.

Mesi nije jedini fudbaler Barselone sa takvim problemima. Sud u Rio de Žaneiru pre tri meseca je naložio Nejmaru da plati čak 52 miliona evra, dok je Havijer Maskerano kažnjen sa znatno podnošljivijih 800.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC