• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantan poraz Hrvatske, ko će na Srbiju?!

Autor mondo.rs

Komšije su se, posle dva sjajna izdanja, obrukale protiv Nigerije i sad mogu i da osvoje grupu i da ispadnu. S kim će "orlovi" igrati u četvrtfinalu?

Već viđeno.

Sve što je Hrvatska, posle dva sjajna nastupa u Grupi B, trebalo da uradi ovog ranog jutra po našem vremenu je da potvrdi dobru formu protiv autsajdera u grupi, Nigerije i zakaže meč sa Litvanijom za prvo mesto pred četvrtfinale.

U svom prepoznatljivom stilu, komšije su se obrukale kada je postalo važno na košarkaškom turniru.

Hrvatska – Nigerija 76:90 (28:21, 11:22, 17:27, 20:20), tako da će "kockasti" umesto meča sa Litvanijom za prvo mesto igrati da – ne budu eliminisani!

Da, Hrvatskoj pobeda u 5. kolu može lako doneti prvu poziciju, što znači i duel sa Srbijom u četvrtfinalu, dok poraz takođe lako može doneti petu poziciju i rani povratak u Zagreb.

Jako je teško predvideti ishod u Grupi B, samim tim i pobednika grupe, samim tim i protivnika naših "orlova", koji su "viđeni" kao četvrti u Grupi A (ako i sami ne priredimo debakl u vidu poraza od Kine), ali jedno je izvesno – pobedom nad Hrvatskom, Litvanija će osvojiti prvo mesto i biće zakazan revanš prošlogodišnjeg polufinala Eurobasketa u kojem smo bili poraženi.

Argentina će osvojiti grupu ako pobedi Španiju i Hrvatska nadigra Litvaniju, a Hrvatska će osvojiti grupu ako pobedi Litvaniju i Španija nadigra Argentinu, što takođe nije nemoguće.

Ono što je dobro u celoj ovoj zavrzlami je činjenica da Srbija ni u kom slučaju ne može da se sastane sa probuđenom Španijom u četvrtfinalu, ekipom koja je s ruba eliminacije pobedila Litvaniju sa "skromnih" 50 poena razlike.

Delovalo je da će "momčad" Aca Petrovića odraditi posao prema očekivanjima, posle 11 pogodaka iz igre i rezultata 28:19 na kraju prve četvrtine. Šta se potom dogodilo? Imaće "Aca Trica" kada da analizira i razmišlja...

U naredne dve četvrtine "kockasti" su ubacili tri, pa šest šuteva iz igre, izgubili deset lopti, pali u seriju 1:14, kojom je Nigerija povela 29:33, a kada je na semaforu bilo ispisano 37:33, usledila je nova serija "zelenih" koja se protegla do početka treće četvrtine - 3:19 za rezultat 40:52 i ozbiljan alarm na klupi u tom trenutku već ozbiljno nervoznih Hrvata.

U četvrtini za zaborav, kada je Petrovićev tim u pitanju, Nigerija je vođena bivšim plejmejkerom Partizana, Džošom Akojonom, stigla do maksimalnih 17 poena prednosti (53:70), kada se lider "kockastih", Bojan Bogdanović, zainatio i poveo svoj tim do obećavajućih 61:70 na startu četvrte četvrtine.

Međutim, jedan Bogdanović, tada već umoran i agresivno čuvan, nije bio dovoljan za preokret.

Kroz reket Hrvatske prolazio je ko je i kako hteo, pa su "super orlovi" na fudbalsku pobedu za plasman u polufinale nadovezali i prvu košarkašku pobedu na turniru, koja ih vraća u igru za "nokaut" fazu - ukoliko Nigerija u 5. kolu pobedi Brazil, a Litvanija nadigra Hrvatsku (što nije nemoguć scenario), Nigerija ide dalje, a Hrvatska ide kući.

Petrovićev tim doveo je sebe u situaciju da pred poslednjih 40 minuta u Grupi B može i da osvoji prvo mesto i bude eliminisan.



Grupa A

Parovi 5. kola (nedelja/ponedeljak):

SAD – Francuska (19.15)
Australija – Venecuela (00.00)
Srbija – Kina (3.30)

Tabela: SAD 4-0, Australija 3-1, Francuska 3-1, Srbija 1-3, Venecuela 1-3, Kina 0-4.

Grupa B

Rezultati 4. kola:

Brazil - Argentina 107:111 (95:95, 85:85)

Španija - Litvanija 109:59

Hrvatska - Nigerija 76:90

Tabela: Litvanija 3-1, Argentina 3-1, Hrvatska 2-2, Španija 2-2, Brazil 1-3, Nigerija 1-3.

Parovi 5. kola (ponedeljak/utorak): Brazil - Nigerija 19.15, Španija - Argentina 0.05, Litvanija - Hrvatska 3.30.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC