Malbašić: Sa Jagodićem do zacrtanog cilja

Direktor Borca Stojan Malbašić nada se da će novi šef stručnog štaba Vlado Jagodić uspjeti sa ekipom da ostvari zacrtani cilj i vrati crveno-plave u Premijer ligu BiH.

Malbašić: Sa Jagodićem do zacrtanog cilja Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Vlado Jagodić vratio se na klupu Borca, sa kojim je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Već ove sezone cilj je povratak u bh. elitu, a direktor tima sa Gradskog stadiona Stojan Malbašić pojasnio je situaciju oko odlaska Zorana Dragišića, odnosno dolaska Jagodića na njegovo mjesto.

"Plan je bio da u prva četiri kola osvojimo 12 bodova, kako bi ispunili cilj i već sljedeće godine vratili se u Premijer ligu BiH. Sve to znao je i bivši 'šef' Zoran Dragišić. S obzirom da u prva tri kola nije ostvario zacrtani cilj, iz moralnih razloga podnio je ostavku. Upravni odbor analizirao je, ne samo osvojene bodove, već i stanje u ekipi, igru, koja nije davala nadu za bolji rezultat u narednom periodu, te je odlučio da prihvati ostavku", rekao je Malbašić.

Uslijedila je ekspresna reakcija Uprave kluba. Na trenersku poziciju vraćen je iskusni, 52-godišnji banjalučki stručnjak.

"Tražili smo rješenje, kako bismo pronašli nekoga i stigli do željenog cilja. Izbor je pao na Vladu Jagodića, čovjeka koji je dugo godina u klubu, obavljao je razne funkcije i ovo mu je četvrti mandat na klupi. Nadamo se uspješan, jer ne bi ga izabrali da neće imati podršku svih nas u nastojanjima da se vratimo u Premijer ligi BiH", istakao je direktor Banjalučana.

Takođe, nakon odlaska Branimira Tulića sa mjesta sportskog direktora, iz "Platonove" ulice poručili su da u narednom periodu ova funkcija neće ni postojati, tako da se neće tražiti Tulićev nasljednik.

Ostale vijesti