• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kosovo" protiv Hrvatske, za koga navijamo? ANKETA

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri samoproglašenog Kosova ispraćeni su u utorak iz hotela "Emerald" kraj Prištine za Skadar, gdje u četvrtak igra protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”.

"Osjećaj je poseban jer je to prva zvanična utakmica koju Kosovo igra kao domaćin, iako u Albaniji, a ne u Prišitni ili Mitrovici", izjavio je selektor "Kosova" Albert Bunjaku, a prenijela agencija "Anadolija".



On napominje da se utakmica igra u Skadru iz tehničkih razloga, ali veruje da će podrška navijača i tamo biti velika.

"Po prvi put na Svjetskom prvenstvu suočavamo se s jednom svjetskom fudbalskom silom, kao što je Hrvatska, a za tri dana i s Ukrajinom. Postoje šanse, jer fudbal uvijek donosi iznenađenja i mi ćemo tu šansu iskoristiti ako nam se pruži. Ali ono što je realno je da ćemo se potruditi da nastavimo s maksimalnom performansom, mada u toj utakmici nije dovoljno pružiti 100 posto, nego 120 posto. Mogu reći da očekujemo odličnu igru".

Na spisku selektora Bunjakua za utakmice s Hrvatskom i Ukrajinom nalazi se 23 igrača koji uglavnom igraju u evropskim ligama, a među njima je i nekadašnji golman svih omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, Adis Nurković.
Jedan od kosovskih reprezentativaca je i Bernard Beriša, igrač ruskog Anžija iz Mahačkale, koji smatra da je Hrvatska jak protivnik, ali se nada da će kolektivnom igrom njegov tim uspjeti da zabilježi pozitivan rezultat.

"S Finskom smo imali dobru utakmicu u kojoj smo možda mogli da pobijedimo, ali sada je riječ o Hrvatskoj koja ima jako kvalitetne igrače. Mislim da kolektivnom igrom treba svi da pružimo maksimum i da svima pokažemo da Kosovo ima mlade igrače koji mnogo obećavaju za budućnost", rekao je Beriša.

Vedat Murići, koji igra za turski Genčlerbirligi, dodao je da su pripreme bile dobre i da se u Skadar ide da se pruži maksimum.

"Imamo prednost što smo mlada ekipa, protivnici nas ne poznaju dovoljno. Mi znamo slabe tačke Hrvatske, naš trener je jako dobro prostudirao Hrvatsku. Mi smo jako euforični i vlada izuzetan moral. Ja mislim da ćemo se vratiti sa jako dobrim rezulatatom", izjavio je Murići.

*

Kosovo nije priznata država u Ujedinjenim nacijama, ali su FIFA i UEFA napravile presedan i primile tamošnji Savez pod svoje okrilje, dozvolivši im da se takmiče u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji. Južnu srpsku pokrajinu nije priznala Srbija, niti Bosna i Hercegovina, ali ni neke članice Evropske unije poput Španije.

 Istovremeno, selektor Albert Bunjaku napomenuo je da je ima mladu ekipu kojoj će trebati još vremena, te da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Za neke je to možda jako rano, ali bazirajući se na mladosti, potencijalu ove grupe, klubovima za koje igraju ovi igrači i ukupnoj energiji smatram da je taj cilj totalno realan", kazao je on.

Bunjaku isitče i da očekuje interesantnu utakmicu s Turskom, protiv koje će Kosovo igrati u 4. kolu kvalifikacija za Mundijal.

"Sigurno da će Turska dobiti do tada dobar pregled situacije, znati ko smo u tom momentu, ali i mi ćemo se dobro koordinisati. Očekujem interesantnu igru s navijačima i simpatizerima koji podržavaju i Tursku i Kosovo", poručio je Bunjaku.

"Kosovo" u četvrtak. 6. oktobra, igra u Skadru protiv Hrvatske, a samo tri dana kasnije, 9. oktobra protiv Ukrajine u Krakovu.

U Grupi I, pored "Kosova", Hrvatske i Ukrajine, još su i Finska, Island i Turska. U prvoj istorijskoj utakmici u gostima tim "Kosova" je igrao neriješeno s Finskom 1:1, Hrvatska je u Zagrebu remizirala s Turskom 1:1, a isti rezultat postignut je i u Ukrajini, u meču domaće selekcije i Islanda.

Anketa

Za koga ćete navijati u ovoj utakmici?

  • Kosovo

    22.05% (28)

  • Hrvatska

    49.61% (63)

  • Svejedno mi je, fudbal me ne zanima

    28.34% (36)

Za koga ćete navijati u ovoj utakmici?

Rezultati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Albanac

Ja navijam za Hrvatska , nikad za Kosovo . Napred Srbija !

Dudajev

Najsretniji bi bio da mogu izgubit i jedni i drugi!

Gz

Ja za Srbiju

pfc mg

Za Djanija!!

Брацика

Питања вам је баш на мјесту!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC