• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotorvarošani pružili podršku Romima

Autor mondo.ba

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv rasizma fudbalski veterani iz Kotor Varoša su pružili podršku Svjetskoj organizaciji Roma

 Fudbalski veterani iz Kotor Varoša  ružili podršku Svjetskoj organizaciji Roma Izvor: MONDO

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv rasizma fudbalski veterani iz Kotor Varoša su pružili podršku Svjetskoj organizaciji Roma, koja je u saradnji sa Hrvatskim fudbalskim savezom bila organizator 6. fudbalskog kampa nacionalnih manjina u Bjelovaru.

Na kampu je učestvovalo preko 100 djevojčica i dječaka uzrasta od 7 do 16 godina, predstavljajući 20 nacionalnih manjina u republici Hrvatskoj.

Sa njima je, na gradskom stadionu u Bjelovaru, radilo 6 trenera, a pored trenažnog procesa mališani su imali i edukacijske aktivnosti na temu - Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma

" Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije iz Kotor Varoša, koje okuplja fudbalske veterane i sportske radnike ovog grada, je nabavkom sportske opreme pružilo podršku Svjetskoj organizaciji Roma.Imamo odličnu saradnju sa Totijem Dedićem, predsjednikom Svjetske organizacije Roma, a najlakši način da dođemo do tolerancije je da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom. Mi smo nabavkom sportske opreme željeli da im omogućimo nesmetano bavljenje sportom", istakao je fudbalski veteran iz Kotor Varoša Aleksa Vučanović

Voditelj fudbalske akademije nacionalnih manjina Elmir Mehmedović je naglasio da je projekat koji okuplja dječake i djevojčice nacionalnih manjina u Hrvatskoj jedinstven u svijetu i ima za cilj da pruži doprinos borbi protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu.

" Zahvalni smo predsjedniku saveza Davoru Šukeru i prijateljima koji su prepoznali našu ideju da kroz fudbal širimo toleranciju i zaustavljamo netrpeljivost, rasizam i diskriminaciju, a velika nam je čast što su otvaranju kampa prisustvovali i naši prijatelji iz Kotor Varoša, koji su pokazali da imaju veliko srce", rekao je Mehmedović.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić je poručio da je neophodno iz fudbala odstraniti nepoželjne pojave poput govora mržnje.

" Važno je da djeca steknu vrline pravih sportista, da ih naučimo da budu ljudi koji će maksimalno poštovati različitosti", zaključio je Dedić.

Iz Svjetske organizacije Roma su poručili da im je želja da ovakve i slične manifestacije u što skorije vrijeme održe u Republici Srpskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC