• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dmitrović: Srpkinje smo sa ludom glavom i inatom

Autor mondo.rs

Najiskusnija rukometašica Srbije veruje da njen tim i u nastavku Evropskog prvenstva u Švedskoj može da napravi dobar rezultat.

Rukometašice Srbije preselile su se u Geteborg na drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto je prvu završila na prvom mestu, sa dve pobede i remijem.

U drugoj fazi će igrati protiv Nemačke, Holandije i Francuske.

Najiskusnija rukometašica u reprezentaciji Srbije, Marina Dmitrović rekla je da ekipa "ne žuri nigde" i da će u nastavku Evropskog prvenstva u Švedskoj igrati utakmicu po utakmicu.

"Niko od nas nije očekivao da na startu grupne faze budemo na čelu tabele. Na nama je da se spremamo na dalje. Ne žurimo nigde, idemo meč po meč, biće to sve dobro", rekla 31-godišnjakinja koja igra na poziciji desnog beka.


Srbija je protiv Nemačke poslednji put igrala na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Skoplju, kada je izgubila 31:30 golom u poslednjim sekundama.

"Sećam se dobro tog meča, bila je to stvarno luda utakmica u kojoj smo nesrećno izgubili. Nemačka nikada ne menja sistem. U ovom trenutku je najbitnije da se odmorimo. To je ključ. Da stišamo euforiju i da se dobro spremimo u ova 24 časa. Naša najjača strana i najveća šansa je odbrana. To zaista dobro funkcioniše. Dobro se pokrivamo, trčimo i krećemo. Napad kao napad, daćemo gol", rekla je Marina Dmitrović.

Ona je za reprezentaciju debitovala pre punih 10 godina i to baš na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Sa reprezentacijom je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013.

"Imam volju, mogu, želim, u dobroj sam formi. Uvek te vuče da budeš sa ovim devojkama, u ovoj euforiji, da si u nečemu što se zove reprezentacija. Teško je bez toga, pa to je i pokretač zašto se bavimo sportom. Svi mečevi će biti teški. Istrošene smo, ali smo Srpkinje sa ludom glavom i inatom. Može to mnogo dobro da ispadne na kraju", dodala je Dmitrović.

Sanja Radosavljević rekla je Srbiju očekuje težak posao u drugoj fazi šampionata, ali da se nada pobedama do polufinala.

"Dobro je, ostvarile smo uspeh, jako dobar za reprezentaciju i našu zemlju. Ne znam puno o Nemicama, ali znam Klaru Voltering, koja je branila u Budućnosti. Odličan je golman, ali se nadam da ću nastaviti sa dobrim partijama i oči u oči sa njom. U Geteborgu će nam najteže biti sa Francuskinjama, koje su vrhunski sastav, pun individualaca, fizički moćnih i iskusnih. Bez obzira na to, nadam se pobedama sve do finala", rekla je Sanja Radosavljević.

Srbija protiv Nemačke igra u subotu od 20.45 časova, sa Holandijom se sastaje u ponedeljak od 18.30, a sa Francuskom u sredu u 16.15 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC