• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titula posle DECENIJE: Vojvodina je šampion!

Autor mondo.rs

Novosađani savladali Zvezdu u "majstorici" finala, osvojivši rekordnu 14. titulu.

 Titula posle DECENIJE: Vojvodina je šampion! Izvor: MN PRESS

Spektakularna finalna serija završena je onako kako je i dolikovalo - dvoipočasovnom "majstoricom", odlučenom u pet setova!

Odbojkaši Vojvodine, prvoplasirani iz ligaškog dela, savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9) i posle deset godina čekanja vratili titulu u Novi Sad.

Beogradski crveno-beli došli su u halu SPENS po šestu titulu u nizu, vođstvom od 2:1 primakli su joj se na set, ali se domaćin u punoj dvorani uzdigao kada je bilo najpotrebnije i sprečio branioca trofeja da napravi ogroman preokret.

Ekipa Nedžada Osmankača, novi šampion Srbije, vodila je u finalnoj seriji 1:0 i 2:1 u pobedama, a kada je došla na set od poraza zaigrala je drastično bolje i ostavila Zvezdu prvi put bez titule od 2011. godine.

Vojvodina je ovim uspehom pobegla upravo Zvezdi na vrhu liste najuspešnijih u broju osvojenih prvenstava, jer je njoj ovo 14. šampionski naslov, dok su beogradski crveno-beli ostali na 12.

Iz seta u set:

VOJVODINA - ZVEZDA 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9)

PETI SET - KRAJ, VOJVODINA JE ŠAMPION!

Uzbudljivo je počelo od starta! Uz veliku borbu, ekipe su izjednačene ušle u poslednji set, 2:2, a Zvezda je zbunjenom reakcijom igrača "častila" domaće trećim poenom, posle kojeg su ekipe otišle na tajm-aut.

Voša je prva stigla do dva poena prednosti (5:3, 6:4), a smečom Premovića stekla i vođstvo od tri poena (7:4). Kujundžić je potom povrdio tu razliku, uoči promene strana. Vuk Milutinović potom je poslao loptu u aut, Kobiljski je zatražio tajm-aut gostiju pri velikom vođstvu Voše - 9:5.

Vojvodina ide ka tituli! Trojnim blokovima povela je 11:6 i stavila ruku na trofej! Nedugo potom, stigla je i do 13:9 i najavila početak velikog slavlja.


ČETVRTI SET: Vojvodina izjednačila - 2:2! Odlučiće peti set!

Bolji početak domaćih u situaciji bez popravnog. Mehić je snažnim udarcem odservirao as i doneo "lalama" prednost 6:3. Njihovo vođstvo raslo je do 8:4 posle greške Blagojevića, kada je Kobiljski reagovao tajm-autom. Pauza nije zadržala Novosađane, pa su snažnim blokom Stevana Simića uveli set u tehnički tajm-aut, svojom prednošću 12:7, koja je potom rasla do 14:8. Uz ubedljivo vođstvo Vojvodine set je ušao i u finiš (17:10), pa je brzo postalo jasno da će šampiona i pobednika finalne serije dati odlučujući, peti set. Zvezda se servisima Dušana Stojsavljevića i Vuka Milutinovića primakla na tri poena razlike (20:17, pa 22:19), ali više od toga nije mogla.

TREĆI SET: Zvezda je na set od titule - 1:2!

Tajm-aut Osmankača već posle šest poena dao je pravu sliku kako je izgledao početak ovog dela meča. Zvezda je vodila 5:1, pa 7:2 i diktirala je ritam. Međutim, Vojvodina je bila spremna da uzvrati i to je brzo i uradila, približivši se gostima na samo poen zaostatka (9:10). Dok se bližio finiš, Zvezda je ipak vraćala vođstvo (20:16), na servis Nikole Petrovića. Mehić je potom ispucao loptu u aut za velikih 22:17 za Beograđane, a odlučujući poen za njihovo vođstvo 2:1 ostvario je zapaženi Milutin Nejić.


DRUGI SET: Vojvodina uzvraća - 1:1!

Osmankač je promenio dizača, uvodeći mladog Vuka Todorovića (1998) i to je trglo njegovu ekipu. "Lale" su početkom drugog seta ušle u bolji ritam (9:7, pa 11:8) i primorale Kobiljskog da takođe vrši korekcije u postavi. Ipak, na prvi tehnički tajm-aut otišlo se sa vođstvom gostiju 12:11. Serija Beograđana počela je upravo posle Todorovićevog servisa i trajala je do 11:14, a zatim je nastavljena do značajnih 17:13 za Zvezdu, kada je trener Vojvodine tražio tajm-aut.

Na servis Mehića, "lale" su potom prišle na poen zaostatka (17:18), a zatim su i preokrenule (20:19). Zvezda je odgovarala, dva puta izjednačila (20:20 i 21:21), ali su Novosađani ostajali mirniji, stekli dve set lopte (24:22) i iskoristili drugu, za 25:23.

PRVI SET: 1:0 za Zvezdu!

Beograđani su sredinom prvog seta stekli prednost, koju su uoči završnice povećali na 20:15. Trener Vojvodine Nedžad Osmankač reagovao je u tom trenutku tajm-autom, a isti potez izveo je potom i Dragan Kobiljski, kada su Novosađani "prišli" na tri razlike (18:21). Igrači Zvezde su reagovali na savet sa klupe i potom snažnim blokom Milutinovića i Petrovića stekli prvu set loptu, koju su i iskoristili, smečom Dušana Stojsavljevića. Najefikasniji igrač gostiju je Aleksandar Blagojević (6 poena), dok se među domaćima istakao David Mehić (3 poena).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC