"Grbavica" čeka Bragu, ako Željo prođe

Autor:

U slučaju prolaska Željezničara u treće kolo Lige Evrope, plavi će dočekati portugalsku Bragu na stadionu "Grbavica".

"Grbavica" čeka Bragu, ako Željo prođe Foto: MONDO/Samir Cacan

Naporima Želje svi infrastrukturni zahtjevi inspekcije UEFA su ispunjeni još prije kvalifikacije, pa je krovna kuća evropskog fudbala odobrila eventualno igranje trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope.

"Drago mi je da je UEFA prepoznala napore FK Željezničar na unapređenju infrastrukture, iako je stadion 'Asim Ferhatović Hase' prijavljen za treće pretkolo, ipak su pozitivno odgovorili danas na naš upit da se eventualna utakmica protiv Brage odigra na 'Grbavici'. Pozitivno su odgovorili zbog ispunjenja u kratkom periodu svih zahtjeva inspekcije UEFA koja je bila u junu, te odlične organizacije utakmica. Ovim putem se ispred Željezničara zahvaljujem navijačima na fantastičnoj atmosferi, korektnom navijanju i poštivanju svih propisa UEFA. Nadamo se prolazu u treće kolo i novom spektaklu na našem stadionu", izjavio je generalni sekretar Želje Amer Duvnjak, a prenio klupski sajt.

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Željo je remizirao na "Grbavici" protiv AIK-a (0:0, a revanš u Štokholmu na rasporedu je u četvrtak u 19 časova.

Ostale vijesti