• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić o Partizanu: Bićemo simpatična ekipa

Autor mondo.rs

Miroslav Muta Nikolić prvi put je danas dao izjavu kao zvanično novi trener KK Partizan. "Što više domaćih mladih igrača. Bićemo simpatična ekipa, ali u svakoj utakmici idemo na pobedu, jer je Partizan institucija".

 Miroslav Muta Nikolić o KK Partizan: Bićemo simpatična ekipa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Navijači Partizana već treću godinu zaredom sa zebnjom iščekuju start nove košarkaške sezone, jer su finansijski uslovi u klubu takvi da se ne može očekivati dovođenje igrača u skladu sa trofejnom prošlošću crno-belih.

Potvrdio je to i Miroslav Muta Nikolić u svom prvom obraćanju u svojstvu prvog trenera KK Partizan. Muta se vratio na mesto trenera crno-belih posle pune dve decenije, ali ništa nije kao što je bilo tada.

Uz neizbežno "Partizan uvak ima najviše ciljeve", Nikolić je ipak poručio da mu je prvi cilj da razvije grupu mladih igrača, kojima bi trebalo da pomognu neki od "starosedelaca".

Starosedelaca uslovno rečeno, odnosno samo po stažu, a to su, pre svega, Vanja Marinković i Mihajlo Andrić.

"Želja mi je da napravim dobru radnu sredinu, da budemo pogon i da ovu godinu iskoristimo za sticanje iskustva, a da nešto više uradimo u onoj tamo godini", rekao je Nikolić novinarima na okupljanju reprezentacije Srbije u Beogradu.

Navijače poziva na strpljenje i kaže:

"Treba da istrpimo rezultate u prvih godinu dana. Ja to mogu da iznesem na svojim leđima i imenom koje sam stvorio".

Upitan kakvi su ciljevi Partizana u predstojećoj sezoni, odgovorio je:

"Sigurno je da će ciljevi biti najveći, kao i uvek kad je Partizan u pitanju, ali igrači treba da se razvijaju kako treba... Bićemo simpatična ekipa, ali uvek ćemo igrati na pobedu".

Na pitanje kakva su očekivanja u Evrokupu i da li strepi od ubedljivih poraza, Nikolić je kao iz topa odgovorio:

"Naravno da tu nemamo šta da tražimo! Igraćemo maksimalno, koliko budemo mogli, da vidimo šta mozemo i gde smo, ali nerealno je očekivati bilo šta... Da se ja pitam voleo bih da sve pobedimo, ali to je nerealno".

Partizan u Evrokupu: Od Berlina do Krasnodara


Ko ostaje iz prošlosezonskog tima, bilo je naredno pitanje, a posebno šta će biti sa Novicom Veličkovićem, kome je istekao ugovor?

"Vanja ostaje, talentovani Jovanović i Tanasković, i Mihajlo Andrić. Što se tiče Novice, videću sa njim u kakvom je stanju, imao je povredu noge. On je legenda Partizana, ali videćemo da li će moći da igra. Nisam još razgovarao sa njim, na odmoru je".

Partizan je, za sada, doveo samo jednog novog igrača - Obrada Tomića, o kojem Nikolić kaže da je "interesantan mlad igrač" i da želi da dovede još takvih - mlade i perspektivne.

Novinari su ga pitali i o Australijancu Tomu Vilsonu za koga se navodilo da je i on došao u Partizan:

"Ne znam... Kod mene prolaze samo jaki i interesantni za klub. On je stranac, meni ne treba neiskusan stranac, bolje da forsiramo našu decu i popunjavamo reprezentaciju, nego da mi dođe mladi stranac, da mu ja pravim karijeru preko Partizana".

Muta Nikolić je zbog stalnih šala i pošalica omiljena figura u nacionalnom timu (rekao je i da će ostati uz reprezentaciju uprkos angažovanju u Partizanu), a popularan je kod mnogih ljubitelja košarke, bez obzira na navijačke boje.

"Da, svi me vole i svi zvižde kad osete da mogu da izgube titulu", nasmejao se Muta, koji je bio i u Partizanu i u Crvenoj zvezdi.

"Ja sam profesionalac. Pa svi su bili i tamo i ovamo, naš posao je takav. Ja sve poštujem i sve je OK".

TRANSFERI

Iz Partizana su na kraju prošle sezone otišli: trener Aleksandar Džikić i igrači: Stefan Birčević, Uroš Luković i Vil Hečer;

Ugovori su istekli ovim igračima: Novica Veličković, Adin Vrabac, Đorđe Majstorović, Branislav Ratkovica, Stefan Pot.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC