• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sigurica", pa muka Partizana na Banjici!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Rad na Banjici u 11. kolu Superlige, ali je morao da uloži mnogo truda posle "ispuštenih" 2:0. Meč odlučili mladi napadač Đorđe Jovanović i Leandre Tavamba.

 "Sigurica", pa muka Partizana na Banjici! Izvor: MN PRESS

Prvo sigurno, zatim opuštanje, pa drama i na kraju pobeda!

Ceo plen šampionu na Banjici protiv Rada doneo je Đorđe Jovanović golom u 78. minutu. Mladi napadač, koga na prethodnim utakmicama nije ni bilo u protokolu, dobio je priliku samo četiri minuta pre nego što će praktično odlučiti duel 11. kola Superlige Srbije.

Rad - Partizan 2:4 (0:2)!

Delovalo je da će crno-beli rutinski osvojiti stadion "Kralj Petar Prvi" na Banjic. Poveo je Partizan 2:0 golovima Ognjena Ožegovića u 15. i Milana Mitrovića u 28. i bio je apsolutno nadmoćan.

Međutim, Rad je na početku drugog dela rešio da igra fudbal i da pokaže pravo lice protiv jednog od kandidata za titulu. Za samo šest minuta (u 48. i 54) Igor Zonjić i Vule Vujačić su uspeli da utakmicu uvedu u egal, a favorita stave na muke.

Partizan je novom pobedom napravio dobru uvertiru za susret sa kijevskim Dinamom u 2. kolu Lige Evrope, koji se igra u četvrtak pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, ali i da pretekne Vojvodinu na drugom mestu.

Trener crno-belih Miroslav Đukić prilično je istumbao tim, tako da je priliku dao igračima koji nisu imali previše minuta u proteklom periodu.

Izvor: MN PRESS


RAD: Zogović - Vico (od 24. Šipčić), Rendulić, Zonjić, Volkov - Petrović, Piščević (od 19. Mladenović) - Lutovac, Denić, Stojanović (od 46. Vujačić) - Lukić. 

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Marjanović, Radin - Đuričković (od 84. Janković), Tavamba, Pantić (od 64. Suma) - Ožegović (od 74. Jovanović). 

Od povrede se opravio Sejdubu Suma, koji je u igru ušao stedinom drugog dela. Međutim, nova briga je bol u zadnjoj loži Vladimira Stojkovića. Prvi golman crno-belih bio je u početnoj postavi, ali se povredio na zagrevanju, pa je šansu dobio Marko Jovičić. Zbog povreda Đukić je morao već da otpiše Zorana Tošića, Nebojšu Kosovića i Nemanju G. Miletića.

Jovičić u prvom poluvremenu nije imao uopšte posla. Rad je bio potpuno bezopasan, dok je Partizan napadao, stvarao prilike i postizao golove.

Prvi je delo Ognjena Ožegovića u 15. minutu.

Vrlo lepo ga je proigrao Petar Đuričković prebacivši odbranu Rada. Napadač Partizana je prihvatio loptu i samo je prosledio pored Bojana Zogovića.

Ožegović
Izvor: YouTube


U 28. minutu Partizan je duplirao prednost 2:0.

Prvi gol u crno-belom dresu postigao je Milan Mitrović. Zogovićevo "moja" ispostavilo se da nije, jer je golman "građevinara" pogrešno procenio let lopte posle kornera, tako da je Mitrović bio viši i glavom je skrenuo u mrežu.

Mitrović
Izvor: YouTube


Malo ko je na Banjici pomislio da je Rad spreman da se rezultatski vrati u meč. Još ako se tome dodaju i sve tri prinudne izmene trenera Gordana Petrića u prvom poluvremenu (Nedeljko Piščević u 19, Nikola Šipčić u 24. i Milan Stojanović), šanse domaćina bile su nikakve.

Ali...

Na teren u nastavku meča kao da je izašao neki drugi Rad. Bolji, agresivniji, odlučniji i daleko opasniji.

Bez straha i hrabro krenuli su ka golu Partizana "nebeskoplavi". Takav pristup isplatio im se već u 48. minutu. Bogdan Mladenović je šutirao sa preko 25 metara, Jovičić "iščupao" loptu iz ugla, ali ju je odbio samo do Igora Zonjića, kome nije bilo teško da smanji rezultat.

Rad
Izvor: YouTube


Za samo pet-šest minuta Rad je uspeo da se potpuno vrati u meč!

Đorđe Đenić je sve odlično uradio na levoj strani, a onda vrlo lepo našao Vuleta Vujačića na ivici peterca, koji skreće loptu u mrežu.

Šokirani su bili crno-beli, a još su imali i sreće, jer je nešto kasnije Aleksandar Lutovac imao idealnu priliku da potpuno preokrene rezultat.

Rad 2
Izvor: YouTube


Napadi Partizana isplatili su se u 78. minutu.

Đukić je u vatru ubacio Đorđa Jovanovića umesto Ožegovića, a mladi napadač se odužio za šansu samo četiri minuta kasnije. Velike zasluge za pogodak idu na račun Lenadreu Tavambi. Kamerunac je napravio nekoliko driblinga po levoj strani unutar kaznenog prostora i u pravom momentu uputio loptu u sredinu, gde je spreman bio mladi napadač crno-belih - 3:2! 

Jovanović
Izvor: YouTube


Tavamba je odličnu partiju u drugom delu krunisao golom u 88. Sve je sam uradio, pripremio priliku i vrlo lepo savladao Zogovića.

Tavamba
Izvor: YouTube

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov - Radin, Marjanović, Đuričković, Pantić - Ožegović, Tavamba.

Na klupi su: Stojković, Janković, Suma, Ilić, Ostojić, Solomon, Jovanović.

RAD:Zogović - Vico, Rendulić, Zonjić, Volkov - Petrović, Piščević - Lutovac, Denić, Stojanović - Lukić

Na klupi su: Dejanović, Guzina, Mladenović, Šipčić, Milošev, Vujačić.

IZ MINUTA...

Kraj!

GOOOL!

88' Strelac je Lenadre Tavamba! Kamerunski napadač odigrao je vrlo dobro drugo poluvreme i golom je krunisao takvo izdanje. Sve je sam uradio kod četvrtog pogotka, osvojio je loptu i preciznim udarcem matirao Zogovića.

85' Zogović brani vrlo jak i dobar udarac Antonova. Samo 14. korner za Partizan.

84' Janković umesto Đuričkovića.

GOOOL!

78' Četiri mituta pošto je dobio priliku Đorđe Jovanović je postigao gol! Velike zasluge za pogodak idu Lenadreu Tavambi. Kamerunac je napravio nekoliko driblinga po levoj strani unutar kaznenog prostora i u pravom momentu uputio loptu u sredinu, gde je spreman bio mladi napadač crno-belih - 3:2!

Jovanović
Izvor: YouTube


74' Partizan napada, ali nema rezultata. Iz tog razloga izlazi Ožegović, a ulazi Đorđe Jovanović.

66' VELIKA PRILIKA ZA RAD! Lutovac je imao šansu i malo je falilo da potpuno preokrene rezultat.

64' Suma menja Pantića.

61' Odličan potez Tavambe, pokušao je da lobuje Zogovića i nije uspeo.

GOOOL!

54' Rad je izjednačio!!! Za samo pet minuta domaćin je uspeo da stigne veliku prednost šampiona. Đorđe Đenić je sve odlično uradio na levoj strani, a onda vrlo lepo našao Vuleta Vujačića na ivici peterca, koji skreće loptu u mrežu.

Rad 2
Izvor: YouTube


Rad je druga ekipa u nastavku utakmice!

50' Saša Marjanović je imao priliku posle kornera. Izašao je na "prvu stativu", glavom je prebacio prema golu, ali nije bio precizan.

GOOOL!

48' Rad je ponovo u igri... Bogdan Mladenović je šutirao sa preko 25 metara, Marko Jovičić "iščupao" loptu iz ugla, ali ju je odbio samo do Igora Zonjića, kome nije bilo teško da smanji rezultat.

Rad
Izvor: YouTube


Kraj prvog poluvremena...

45' NEVEROVATNO! I treću izmenu zbog povrede Stojanovića moraće da izvrši Petrić!

GOOOL!

28' Posle petog kornera Partuzan je stigao do 2:0. "Prvenac" za "parni valjak" postigao je Milan Mitrović. Štoper je bio viši od Zogovića i glavom je pogodio mrežu.

Mitrović
Izvor: YouTube


24' Druga PRINUDNA izmena Gordana Petrića. Vico je povredio zadnju ložu, njega je zamenio Šipčić.

23' Velika prilika za Partizan i vrlo loši potezi Leandrea Tavambe. Očajno je primio loptu u situaciji "jedan na jedan", iskoristila je to odbrana Rada, a Tavamba je još gore završio akciju iz koje je šampion mogao do 2:0.

Tavamba
Izvor: YouTube


20' Milan Mitrović je posle gužve u kaznenom prostoru šutirao preko gola.

19' Piščević je zbog povrede napustio igru, a umesto njega na terenu je Mladenović u ekipi Rada.

GOOOL!

15' Partizan vodi, a strelac je Ognjen Ožegović Crno-beli izveli su vrlo lepu akciju, Danilo Pantić je predao loptu do Đuričkovića, koji ju je preko odbrane prosledio prema strelcu, usledio je lep prijem i sigurna realizacija.

Ožegović
Izvor: YouTube


10' Nema prilika posle deset minuta igre. Partizan više napada, ali još nije stvorio pravu priliku.

9' Petar Đuričković je šutirao, Zpgović je odbio loptu u korner, drugi za Partizan.

Partizan je i bez Vladimira Stojkovića! "Jedinica" crno-belih se povredila na zagrevanju, u pitanju je butni mišić. Stojković je među rezervama, a Jovičić među stativama od prvog minuta.

- Utakmica je počela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC