• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern (k)iksnuo i bez Anćelotija!

Autor mondo.ba

Ne ide bavarskom klubu ni poslije odlaska Karla Anćelotija...Bajern je ispustio 0:2 na gostovanju u Berlinu protiv Herte (2:2) u sedmom kolu Bundeslige.

Fudbaleri Bajerna su imali tri boda u džepu u Berlinu u 50. minutu - vodili su 0:2 golovima Matsa Humelsa u prvom i Roberta Levandovskog (njegov osmi ove sezone) na početku drugog poluvremena i sve što je trebalo da učine je da mirno privedu utakmicu svom kraju...

I to sve poslije poslije smjene Karla Anćelotija, a ekipu je na "Olimpijskom stadionu" po prvi put vodio Vili Sanjol.

Međutim, igrači Herte se nisu uplašili zaostatka već je fantastični Japanac Genki Karaguči u maniru alpskog skijaša prošetao kroz odbranu Bavaraca i na tacni servirao loptu Ondreju Dudi na petercu - 1:2.

Berlinska ekipa, koja je u nedjelju igrala bez kažnjenog kapitena Vedada Ibiševića, samo pet minuta kasnije je stigla do izjednačenja i to opet dobrim dijelom zahvaljujući odbrani gostiju iz Minhena.

Iz slobodnog udarca je centrirao Kerim Rekik, a Mats Humels i ostali su nijemo posmatrali kako čak trojica igrača Herte imaju vremena i prostora da pogode mrežu Svena Ulriha.

Učinio je to Solomon Kalu, mirno i rutinski za 2:2.

Iako je ostalo još mnogo vremena do kraja, rezultat se nije promijenio i Bavarci su upisali drugi ovosezonski remi za skok na drugo mjesto na tabeli sa zaostatkom od čak pet bodova za Borusijom iz Dortmunda.

Osim kiksa u Berlinu, Bavarci su ostali i bez Frenka Riberija, koji se sam povrijedio i po izrazu lica, na duže vrijeme, a drugi "pobunjenik" protiv Anćelotija, Arjen Roben je samo minut ranije zamijenjen.

Dosad neporaženi Hofenhajm po prvi put ove sezone je "pao" i to u Frajburgu rezultatom 3:2 iako je od 14. minuta vodio pogotkom Robina Haka.

Već u naredna tri minuta uslijedio je preokret za 2:1 domaćina pogocima Florijana Niderlehnera i Čaglara Sojundžua, da bi Frajburg defitivno "prelomio" meč u svoju korist tek u 87. minutu kad je mrežu Olivera Baumana pogodio Paskal Štencel.

U sudijskom vremenu, ekipa Julijana Naglesmana je autogolom Julijana Šustera uspjela da smanji, ali više nije bilo vremena.

BUNDESLIGA 7.KOLO:

Frajburg - Hofenhajm 3:2 (2:1)
/Niderlehner 15, Sojonku 18, Štencel 87 - Hek 14, Šuster 90+1 autogol/

Herta - Bajern 2:2 (0:1)
/Duda 51, Kalu 56 - Humels 10, Levandovski 49/

Keln - Lajpcig 18.00

Subota:

Augzburg - Borusija Dortmund 1:2 (1:2)
/Kajubi 11 - Jarmolenko 4, Kagava 23/

Borusija M. - Hanover 2:1 (0:0)
/Ginter 57, Azar 90+4 - Harnik 71/

Ajntraht - Štutgart 2:1 (1:0)
/Rebić 42, Haler 90+4 - Terode 61/

Volfsburg - Majnc 1:1 (0:0)
/Gilavogi 55 - Muto 74/

HSV-Verder 0:0

Odigrano u petak

Šalke - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
/Gorecka 34 - Bejli 61/

TABELA: Borusija Dortmund 19, Bajern Minhen 14, Hofenhajm 14, Hanover 12, Augzburg 11, Borusija Menhengladbah 11, Lajpcig (-1) 10, Ajnhtraht 10, Šalke 10, Herta 9, Bajer Leverkuzen 8, Volfsburg 7, Majnc 7, Štutgart 7, Frajburg 7, HSV  7, Verder 4, Keln 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC