• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac poslije 6.5 godina osvojio bod u Mostaru!

Autor mondo.ba

Banjalučki crveno-plavi poslije 2011. godine prvi put uspio da ostane neporažen protiv Zrinjskog na stadionu "Pod Bijelim brijegom" (0:0) u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

  Borac nikad nije slavio u Mostaru protiv Zrinjskog, a posljednji put nije poražen u prvenstvenim mečevima na stadionu "Pod Bijelim brijegom" još od aprila 2011. godine, dakle šest i po godina!

To je jedini put u 12. mečeva da nije izgubio, do ove subote popodne u 13. dvoboju!

ZRINJSKI - BORAC 0:0

"Plemići" su bez dileme bili bolji, imali su loptu više u nogama i stvorili nekoliko dobrih šansi ispred golmana Nemanje Trkulje, koji je u par navrata dobro intervenisao i spašavao crveno-plave.

Posebno u devetom minutu kad je odbranio stopostotnu priliku Nemanji Bilbiji poslije asistencije Miloša Filipovića.

Sjeverni Koreanac debitovao za "plemiće"

So Hjonuk, reprezentativac Sjeverne Koreje ušao je u igru protiv Banjalučana po prvi put u karijeri u dresu Zrinjskog i zaradio žuti karton.

Izabranici Zorana Kize Milinkovića su došli u Mostar da se brane i da iz eventualnih kontranapada dođu u šansu da postignu neki gol, a takva prilika se otvorila u 74. minutu.

Aleksandar Radulović je sjajnom loptom sa "očima" spojio napadača Borca Petra Kunića sa golmanom Zrinjskog, ali je još bolje intervenisao Kenan Pirić i spriječio vođstvo, a vjerovatno i pobjedu gostiju iz Banjaluke!

Ovako, crveno-plavi su drugi put ove sezone stigli do remija, dok je Zrinjskom ovo bio prvi "egal" u tekućoj sezoni Premijer lige BiH i prilika za Željezničar da u nedjelju u Zenici eventualnom pobjedom smanji bodovnu razliku.

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

BORAC: Trkulja, Galešić, Ojdanić, Kunić, Radulović, Dujaković, Karić, Danilović, Janičić, Guberac, Zekanović. Trener: Zoran Milinković

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Krupa - Široki Brijeg 1:2 (1:2)
/Vukotić 16 - Kožul 19, D. Ćorić 37/

Radnik - Vitez 2:0 (2:0)
/Glišić 9, Hodžić 11/

Zrinjski - Borac 0:0

Sloboda - Sarajevo (18:00)

Nedjelja:

GOŠK - Mladost (15:30)
Čelik - Željezničar (18:00)

TABELA: Zrinjski 28, Široki Brijeg 22, Željezničar (-1) 19, Krupa 18, Mladost (-1) 17, Borac 17, Sarajevo (-1) 14, GOŠK (-1) 12, Radnik 13, Sloboda (-1) 9, Čelik (-1) 7, Vitez 4.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90+3 Žuti karton za golmana Borca Trkulju zbog odugovlačenja.

90' - Igraće se još sudijska nadoknada vremena, pet minuta.

82' - Žuti karton za kapitena crveno-plavih Gorana Galešića.

80'- Debitovao je fudbaler iz Sjeverne Koreje So u dresu Mostaraca i ubrzo dobio žuti karton.

74' - Stopostotna šansa za Borac, najbolja na utakmici! Aleksandar Radulović je sjajnom loptom spojio je Petra Kunića sa golmanom Zrinjskog, ali je odlično odbranio Kenan Pirić!

72' - Nemanja Bilbija je iz slobodnog udarca poslao loptu visoko iznad prečke nakon slobodnjaka sa 30 metara.  

67' - Goran Galešić je izblokiran, ali je izborio korner. Prilika da predahne odbrana Banjalučana.

60' - Zrinjski i dalje ima incijativu, međutim, Borac se dobro brani.

56' - Vezista Zrinjskog Miloš Filipović je odapeo projektil ljevicom sa 25 metara, samo da omogući lijepu paradu Nemanji Trkulji.

48' - Nemanja Trkulja je bez većih problema ukrotio šut sa distance Zrinjskog.

46' - Nastavljena je utakmica između Zrinjskog i Borca.

- poluvrijeme -

45' - Dobra prilika za Borac, Mahir Karić je odlično primirio loptu na lijevoj strani i poslužio na "tacni" Vladana Danilović, koji je loše šutirao sa ivice kaznenog prostora. 

40' - Dobra prilika za Zrinjski poslije akcije Bilbije, ali je sudija "svirao" faul u napadu koji je skrivio Haris Handžić.

37' - "Požutio" je i defanzivac Borca Branko Ojdanić poslije faula nad Nemanji Bilbiji.

34' - Marko Perišić iz Zrinjskog je zaradio žuti karton, prvi na utakmici u Mostaru.

20' - Više od igre imaju mostarski "plemići", pokušavaju da probiju bedem Banjalučana, međutim zasad nemaju prevelikog uspjeha.

17' - Udarac sa distance probao je i Mahir Karić iz poluvoleja, međutim bio je za malo neprecizan.

15' - Prvi udarac Borca ka golu Zrinjskog. Petar Kunić sa blizu 40 metara uputio bombu, koju je krajnjim naporom zaustavio golman domaćina Kenan Pirić.

14' - Nova šansa za Zrinjski, ali je poslije udarca Ognjena Todorovića intervenisao Ivica Guberac, da bi potom nakon kornera, golman Nemanja Trkulja odbranio udarac Slobodana Jakovljevića.

9' - Poslije centaršuta Miloša Filipovića iz slobodnog udarca sa desne strane, napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija se našao u odličnoj šansi i šutirao, ali je odbranio mladi golman Banjalučana Nemanja Trkulja.

5' - Početno ispititivanje snaga "Pod Bijelim brijegom", "plemići" razumljivo imaju više loptu u nogama, ali bez opasnosti pred golom Borca.

1' - Počeo je dvoboj u Mostaru.

NAJAVA

Zrinjski je nesporno favorit, što su potvrdili i u taboru banjalučkog "Velikana iz Platonove", ali se sigurno u Mostaru neće predati bez borbe, što je istakao trener Banjalučana Zoran Kiza Milinković.

"Ova utakmica će pokazati neke naše prave mogućnosti", rekao je Milinković, dok je njegov kolega sa klupe "plemića" Blaž Slišković istakao uz svo uvažavanje Borca da će bodovi ostati na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"Vjerujem da je ekipa spremna i fizički i psihički i da do iznenađenja ne bi smjelo doći".

Aktuelni prvak BiH i lider premijerligaškog karavana će protiv Borca tražiti osmi trijumf u nizu i, ukoliko u tome uspije, izjednačiće rekord iz sezone 2013/2014.

Utakmicu sudi Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo

Bravo Velikan. Zrinjski spasio bod na jedvite jade

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC