• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Semafor poništio Durenta, Irving "kratak" u Ohaju

Autor mondo.ba

U senci povrede Hejvorda odigrane su dve jake utakmice na premijeri u novoj sezoni - Golden Stejt poražen je kod kuće, za razliku od Klivlenda koji je odbranio umalo prokockanu prednost.

Ovo bi bila glavna vest da nešto ranije Nikola Mirotić i Gordon Hejvord nisu završili u bolnici.

Prvi zbog pesnice koji je dobio na treningu, drugi zbog horor povrede koju ne bi trebalo da vidi svako.

Nakon što su nam stigle dve mučne vesti iz NBA lige, stigao je i iznenađujući rezutlat iz doma šampiona, Golden Stejt Voriorsa, koji su odbranu dominantno osvojene titule započeli porazom od Hjuston Roketsa – 121:122.

Drugog dana

Dve utakmice odigrane su prve, ali će već druge večeri na programu biti 11 duela. U akciji ćemo videti i Bobana Marjanovića čiji Detroit Pistonsi dočekuju Šarlot Hornetse i Nikolu Jokića, koji s Denver Nagetsima putuje u Solt Lejk Siti na duel sa Jutom Džez i Bogdana Bogdanovića čiji Sakramento Kingsi dočekuju Hjuston Roketse. Igraće i Nemanja Bjelica u San Antoniju, gde će Sparsi dočekati njegovu Minesotu Timbervlus.

Kevin Durent zakasnio je desetinku sekunde sa izbačajem koji je spustio u samo dno mrežice za potom poništenu pobedu u utakmici u kojoj su "ratnici" proćerdali 17 poena prednosti cirkuzantskim pristupom u poslednjoj četvrtini koju su strpljivi gosti, predvođeni naravno Džejmsom Hardenom, dobili rezultatom 20:34.

Golden Stejt imao je 10,6 sekundi da spase što se spasti da, ulogu pleja preuzeo je Šon Livingston koji je čekao i dočekao da Stefen Kari izbori sebi poziciju za trojku, međutim neverovatni šuter nije ubacio ono što uglavnom ubacuje, pa su saigrači pohrlili na skok i došli do poslednje prilike za pobedu - delić sekunde kasnije nego što je semafor dozvoljavao.

Durent jeste pogodio iz popravnog, ali se taj šut neće naći na prvom mestu Top 5 kolaža sa premijerne noći koja je počela pobedom Klivlend Kavalirsa nad Boston Seltiksima u tišini usled zaista jezive povrede debitanta u zelenom, Hejvorda – 102:99.

Pre nego što se preselimo na Istok, da konstatujemo da je Kari ubacio 22, Durent 20 poena, da Andre Igodala nije igrao zbog povrede, a da mu se na klupi kasnije pridružio i Drajmond Grin (9 poena, 11 skokova, 13 asistencija, 28 minuta) čijim je izlaskom s parketa zbog bola u levom kolenu, u trećoj četvrtini, zapravo i započet pad prvaka i uspon jednog od glavnih konkurenata na Zapadu.


"Brada" Harden zaslužio je epitet igrača utakmice sa 27 poena, šest skokova i deset asistencija, u utakmici u kojoj se novajlija među "raketama", Kris Pol, nije šuterski proslavio - postigao je četiri poena uz šut 2/9 iz igrem ali imao i osam skokova i 11 asistencija.


Erik Gordon doneo je 24 poena sa klupe, sa koje je Pi-Džej Taker postigao 20 poena, uz šest skokova. Trener gostiju Majk Dantoni iskoristio je samo osmoricu igrača za prvi meč sezone, pa je tako Trevor Ariza igrao punih 38 minuta i ubacio osam poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Novajlija u redovima prvaka, bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa Nik Jang, predstavio se publici sa 23 poena i šest trojki iz sedam pokušaja, nagoveštavajući da je ionako prejak Golden Stejt dobio još jednog "ubicu" sa spoljnih pozicija kakav je recimo Klej Tompson - 16 poena, 4/7 za tri, ali i 2/7 za dva.

U Ohaju, međutim, nije bilo "lude" atmosfere iako je meč počeo salvom zvižduka za bivšu zvezdu Klivlenda, sada asa Boston Seltiksa, Kajrija Irvinga, a okončan prilično neizvesnom završnicom u kojoj su Kavsi sačuvali tri poena prednosti.

Prosto, posle Hejvordove povrede nikome u dvorani nije bilo do ludovanja.

"Osećate njegovu bol. Ovo je teško, teško za prihvatiti, ali pretpostavljam da zbog toga kažu da postoji rizik od povreda. Saosećam se s njim", rekao je mladi trener Bostona, Bred Stivens, koji je insistirao na Hejvordovom dolasku utoliko što se dobro poznaju iz zajedničkih studentskih dana na Batleru.

Lebron Džejms otvorio je sezonu sa 29 poena od čega 13 u poslednjoj četvrtini, 16 skokova i devet asistencija od kojih je poslednja za Kevina Lava bila i presudna u rezultatskom smislu - Lav je pogodio trojku na 46,3 sekunde pre kraja i tako rešio egal završnicu.



Kavsi su tada poveli 102:98, a Seltiksi ostali kratki u nameri da uzvrate, iako je bilo vremena.

Odgovornost je preuzeo Irving, koji je letos tražio da bude trejdovan i bio trejdovan, ali je njegova trojka stigla samo do prvog obruča.

Nezvanično, Irving nije želeo više da igra u senci veoma zahtevnog Džejmsa, zbog čega je insistirao da ode, ali radoznale kamere i objektivi nisu pronašli naznake zle krvi u odnosu bivših saigrača koji su iza sebe ostavili tri sezone, jedan šampionski prsten i dva poraza u finalima sa Golden Stejtom.

Džajlin Braun iznenadio je domaće sa 25 poena, Irving je imao 22 i deset asistencija, ali je napor njih dvojice da anuliraju zaostatak od 18 poena iz treće četvrtine zaustavljen u finišu iako je Boston kratko bio u vođstvu, na 2:04 do kraja. "Ruki" Džejson Tatum ubacio je 14 poena, uz deset skokova i tri asistencije, dok je Markus Smart s klupe dao 12 poena uz devet skokova.

Lav je duel završio sa 15, jedan od novajlija u redovima Klivlenda, Derik Rouz, sa 14, dok se legendarni Dvejn Vejd klivlendovoj publici predstavio sa osam poena u ulozi startera - 3/10 iz igre i četiri izgubljene lopte.

VIDEO IZVEŠTAJI

CLEBOS
Izvor: YouTube

GSWHOU
Izvor: YouTube



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC