• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu bod u Albaniji (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Crno-beli odigrali nerešeno sa domaćim Skenderbegom, koga će kroz 14 dana morati da pobede ako žele da "prezime" u Evropi. Najbolje šanse propuštene u samom finišu.

 Partizanu bod u Albaniji (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Drugo gostovanje u grupnoj fazi Lige Evrope i drugi remi prvaka Srbije!

Skenderbeg - Partizan 0:0 na "Elbasan areni", u meču 3. kola grupe B.

To je rezultat koji uz remi Dinama i Jang Bojsa u Kijevu, znači da se na tabeli nije ništa promenilo u odnosu na situaciju pre ovih utakmica. Ukrajinski tim je sačuvao prvo mesto i veliku bodovnu zalihu, dok svi ostali manje-više ravnopravno konkurišu za drugu poziciju.

Partizanov adut je što će u preostala tri kola biti domaćin direktnim konkurentima. Ako bi u Humskoj 1 "pali" i Skenderbeg 2. novembra i Jang Bojs tri nedelje kasnije, to bi vrlo verovatno bilo dovoljno za plasman u 1/16 finala.

Kao što je reporter MONDA iz Albanije najavio u sredu uveče, prvi put kao podrška špic igraču (Leandreu Tavambi) zajedno su nastupili Zoran Tošić, Sejduba Suma i Marko Janković. Za neke je to možda bila najava bravuroznih akcija, ali toga je u četvrtak uveče bilo vrlo malo.

Na majstorski potez čekalo se sve do 89. minuta, kada je Saša Ilić, odmah po ulasku sa klupe "otvorio" odbranu Skenderbega, a Sejduba Suma posle kombinacije levog beka Miletića i Ožegovića nije uspeo da sa šest metara matira istrčalog veterana, odličnog golmana Šehija.

Već u 90. minutu je Šehi još jednom spasao svoju mrežu, nakon slobodnog udarca Tošića, a minut kasnije je lopta očešala stativu nakon udarca glavom štopera Miletića.


SKENDERBEG: Šehi - Vanđeli, Radaš (od 33' Aliti), Jašanica, Mici - Ljiljaj, Dita (od 80' Škodra), Muzaka (od 90+2' Osmani) - Taku, Džejms, Sove.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Everton, Jevtović - Tošić, Suma, Janković (od 87' Ilić) - Tavamba (od 66' Ožegović).

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


REZULTATI 3. KOLA GRUPE B

Dinamo Kijev - Jang Bojs 2:2 (1:2)
/Embokani 35 - Asale 17, 39/

Skenderbeg - Partizan 0:0

TABELA: Dinamo Kijev 7, Jang Bojs 3, Partizan 2, Skenderbeg 2 boda.

PAROVI 4. KOLA (2. novembar): Partizan - Skenderbeg, Jang Bojs - Dinamo.

RANIJI REZULTATI: Dinamo Kijev - Skenderbeg 3:1, Jang Bojs - Partizan 1:1, Partizan - Dinamo Kijev 2:3, Skenderbeg - Jang Bojs 1:1.

IZ MINUTA U MINUT

90+1' Korner sa leve strane, štoper Miletić glavom pogađa stativu sa spoljne strane...

90' "Bomba" Tošića iz slobodnog udarca, Šehi brani udarac koji je išao pod prečku!

89' ŠANSA UTAKMICE! Saša Ilić je bio začetnik akcije, levo je pronašao Miletića, a ovaj u kaznenom prostoru dodao Ožegoviću. Usledio je kratak pas Sumi, koji iz neposredne blizine nije uspeo da ćušne loptu pored istrčalog Šehija.

85' Bliži se kraj meča... Ne može se reći da neki tim ima inicijativu i jasnu ideju kako da dođe do pobedonosnog pogotka.

78' Greška Jankovića na sredini terena, Sove je pokušao da "izbaci" Džejmsa samog ispred Stojkovića, ali reprezentativni golman je na vreme istrčao i pokupio loptu. Uz faul nigerijskog napadača.

72' Lukav pokušaj Jevtovića sa dvadesetak metara. Lopta je odskočila ispred Šehija, koji ju je skrenuo u korner.

66' Tavamba nije imao svoje veče, pa je Đukić odlučio da umesto njega isproba Ognjena Ožegovića.

62' Miletić utrčava u kazneni prostor na dodavanje Sume, upošljava Tavambu na petercu, ali Kamerunac se nije snašao.

60' Žuti karton Jašanici, koji je pokosio Tošića u trku ka golu. Slobodan udarac sa oko 30 metara.

55' Oštar, ali upotrebljiv centaršut Vulićevića, koji Tavamba nije uspeo da zahvati kako je želeo. Bio je i pod prismotrom dvojice-trojice čuvara.

53' Gambijac Ali Sove posle polukontre je tukao sa desetak metara, ali mu se isprečio Mitrović i skrenuo taj šut u korner.

51' Tavamba je iskosa sa leve strane utrčao sa loptom u šesnaesterac, ali ga je Vanđeli saterao u "mrtav" ugao i potom odlično zagradio. Gol-aut.

- Prvo poluvreme je završeno - 0:0! Tek po par puta je zaprećeno golmanima Šehiju i Stojkoviću, ali objektivno nije viđena nijedna stoprocentna šansa.

42' Igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca, uz neprecizne šuteve i centaršuteve koje obe odbrane lako izbijaju u polje.

33' Tavambi žuti karton zbog korišćenja lakta u jednom duelu.

30' Najveća pretnja u redovima Skenderbega je Nigerijac Džejms. Agilan je, brz, ide pravo ka golu, ali za sada nije uspeo direktno da ugrozi Stojkovića.

20' Padaju u kaznenom prostoru Janković, pa Suma, ali Poljaku Danielu Stefanskom ne pada na pamet da nešto svira.

11' Pala je koncentracija odbrani Skenderbega, Suma je na trenutak ostao sam i kada se spremao na šut sa oko 12 metara, oštro mu je uklizao Mici. Sudija je procenio da nije penal!

7' Golmanu domaćih Šehiju, koji je nedavno napunio 40 godina, prvi je zapretio Vulićević.

3' Skenderbeg je počeo agresivno, izveo je dva kornera, uputio i jedan oštar udarac iz daljine, ali ostalo je 0:0.

- Izlazak ekipa na teren.


- Pogledajte poslednje "uključenje" reportera MONDA!

MONDO u Elbasanu #fcpartizan #fcskenderbeu #uefaeuropeleague #elbasan #partizan

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



- Ekipe se uveliko zagrevaju za utakmicu. Fudbaleri Partizana sa tribina su "pozdravljeni" zvižducima, ali atmosfera je kao na nekom malo ozbiljnijem gostovanju u okviru domaće Superlige. Sporadično se skandira "UČK".

- Početne postave i na papiru...

Izvor: MONDO/V. Sukdolak

- Partizan nije prvi srpski tim koji igra utakmicu na Elbasan areni. Reprezentacija Srbije je pre nešto više od dve godine ovde pobedila Albaniju rezultatom 2:0, golovima Kolarova i Ljajića u poslednjim minutima, mada su se Albanci kasnije ipak plasirali na Evropsko prvenstvo.


- Ekipa Partizana i novinari srpskih medija stigli su u Elbasan autobusom iz Tirane, pod jakom policijskom pratnjom. Put i sam ulazak na stadion protekli su bez ikakvih incidenata.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kralj

Sanse za partizan a to da su siptari imali 2, 3 zicera to niste vidjeli.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC