Tragedija Iran - fotografija koja govori sve

Autor:

Strašna tragedija pogodila je Iran - u zemljotresu je poginulo najmanje 530 ljudi, a povređeno 7.000. Iz te države stižu strašni snimci i fotografije, a jedna od najezivijih je ova na kojoj majka drži stradalo dete.

Na prirodne katastrofe čovek i pored svih dostignuća ne može da utiče, a koliko pogubne one mogu da budu pokazuje zemljotres koji je pogodio Iran i razorio infrastrukturu zemlje i odneo veliki broj žrtava.

Da žrtve nisu samo broj pokazuju potresne fotografije i snimci. Uznemirujući sadržaj:

Izvor: youtube

Izvor: youtube

KATASTROFA u Iraku i Iranu

"Operacija spasavanja u (zapadnoj) provinciji Kermanšah je završena", izjavio je šef iranske službe za vanredne situacije, Pir-Hosein Kolivand, preneo je Rojters.

Zemljotres jačine 7,3 stepena pogodio je u nedelju oblast na iransko-iračkoj granici.

Potres se osetio u nekoliko iranskih provincija, ali je najviše stradala Kermanšah. Više od 300 ljudi poginulo je samo u oblasti Sarpol-e Zahab u toj provinciji koja se nalazi na 15 kilometara od granice sa Irakom.

U toj oblasti su ispod ruševina u ponedeljak pronađene i spasene majka i beba.

Iranska televizija navodi da je zemljotres pričinio značajnu štetu u pojedinim selima. Potres je pokrenuo i klizišta koja su ugrozila napore spasioca.

Kurdski zdravstveni zvaničnici su naveli da je u Iraku poginulo najmanje šest osoba, a 68 povređeno, dok je u severnim kurdskim oblastima Iraka poginulo sedam, a povređeno 325.

Izvor: youtube

Prema američkoj geološkoj službi, epicentar zemljotresa registrovan je jugozapadno od grada Halabdže, duž iračko-iranske granice.

Tass navodi da je epicentar zemljotresa bio na 10 kilometara dubine, kao i da se potres osetio i u Kuvajtu.

Zemljotres se osetio i u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, kao i u mnogim delovima Izraela.

Tagovi:

Ostale vijesti