• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivene biste poslanicima NSRS stradalima u ratu (FOTO)

Autor Dragana Božić

Članovi porodica trojice narodnih poslanika prvog saziva Narodne skupštine RS koji su ubijeni na početku Odbrambeno-otadžbinskog rata otkrili su danas njihove spomen-biste.

 Srn2024-5-10_1441713_7.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić otkrili su spomen-ploče i grb nad kojim su se poslanici zakleli na vjernost Srpskoj.

Spomen-biste Milutina Najdanovića, Gorana Zekića i Milovana Bjeloševića otkrivene su u holu Narodne skupštine Republike Srpske.

Otkrivanju prisustvuju i poslanici prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, bivši predsjednici Narodne skupštine i ostale zvanice.

Stevandić je prethodno u Kabinetu predsjednika Narodne skupštine razgovarao sa porodicama ubijenih poslanika prvog skupštinskog saziva.

Profesor Milutin Najdanović bio je poslanik SDS-a u prvoj demokratskoj Skupštini SR BiH, a bio je i profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i osnivač Torakalne hirurgije u tom gradu.

Ubijen je na svirep način u noći 14. avgusta 1992. godine u ratnom Sarajevu, a zločinci nikada nisu otkriveni i procesuirani.

Poslanik prvog saziva Goran Zekić - sudija iz Srebrenice ubijen je u zasjedi 8. maja 1992. godine dok se vraćao iz Bratunca.

Milovan Bjelošević, predsjednik opštine Derventa, pjesnik i pisac, ubijen je snajperskim hicem u leđa u blizini svoje kuće 21. maja 1992. godine. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE