• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Željin "het-trik" protiv Širokog Brijega

Autor mondo.ba

Željezničar je po treći put u 14 dana savladao Široki Brijeg - 2:0 (1:0) i zasluženo osigurao plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon 0:1 na "Pecari" u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, plavi su u srijedu trebali da igraju revanš, ali je susret prolongiran za danas zbog guste magle.

U današnjem meču, izabranici Admira Adžema su slavili novu pobjedu protiv hercegovačkog tima rezultatom 2:0 (1:0) pogocima Jovana Blagojevića u prvom i Asima Zeca u drugom poluvremenu.

Već na samom početku utakmice na "Grbavici" Jovan Blagojević je u sedmom minutu načeo goste sa "Pecare".

Poslije centaršuta iz kornera, lopta je došla na ivicu kaznenog prostora, na koju je naletio Blagojević i pogodio mrežu Luke Bilobrka - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion

U 29. minutu, Željo je imao priliku da riješi pitanje prolaska među četiri najbolja tima najmasovnijeg takmičenja u BiH, ali je Vojo Ubiparip šutirao iznad prečke.

Imali su i gosti iz Hercegovine nekoliko solidnih prilika ispred Vedrana Kjosevskog, a ponajbolju je propustio Stjepan Lončar, prvenstveno zahvaljujući odličnoj intervenciji Željinog golmana.

Mogli su Širokobriježani nekoliko minuta prije odlaska na odmor ponovo da stignu do izjednačenja, međutim, odbrana plavih je izblokirala udarac Marina Matića iz izgledne situacije.

Početkom nastavka, preciznije u 54. minutu, Asim Zec je povisio rezultat na 2:0 i praktično ovjerio plasman Željezničara u polufinale, gdje su ranije osigurali nastup fudbaleri Krupe, tuzlanske Slobode i Zvijezde 09 iz Etno-sela Stanišići.

Goran Zakarić je probio po desnoj strani i centrirao, a na drugoj strani se "poklonio" napadač Želje i riješio pitanje pobjednika i prolaska u dalje takmičenje - 2:0.

...
Izvor: Dailymotion

Ovo je inače bio treći duel između ove dvije ekipe u 14 dana, a sva tri su pripala sarajevskom timu, dva u Kupu BiH, kao i treći dvoboj u Premijer ligi BiH (2:1).

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Hajdarević, Projić i Ubiparip. Trener: Admir Adžem

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Baša, Baraban, Ćorluka, Lončar, Begonja, Bralić i Marković. Trener: Goran Sablić

ČETVRTFINALE KUPA BIH - REVANŠ UTAKMICE:

Željezničar - Široki Brijeg 2:0 (1:0), prvi meč 1:0
/Blagojević 7, Zec 54/

U srijedu:

Zvijezda 09 - Olimpik 0:0, prvi meč 2:1

Krupa - Rudar Prijedor 3:2 (2:1), prvi meč 3:0
/Koljić 30, 45, 46 - Lolić 29, Jandrić 90/

Sloboda - Sloga 2:0 (0:0), prvi meč 0:0
/Krpić 71, Grahovac 84/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC