Terim o pregovorima: Ugodan ručak sa prijateljima

Autor:

Predstavici FSBiH u Istanbulu održali pregovore sa turskim trenerom Fatihom Terimom koji je jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH.

Bivši bh. fudbaler Tarik Hodžić, posrednik u pregovorima, rekao je nakon sastanka da čelnici Fudbalskog saveza BiH žele Terima za selektora.

"Mi smo u potrazi za selektorom. Terim je jedan od pet najboljih trenera svijeta. BiH ga želi za selektora. Sada ćemo vidjeti šta će se desiti. Razmislićemo. Imamo dobru reprezentaciju, ali trenutno nemamo selektora. Nadam se da će doći", rekao je Hodžić.

Terim je izjavio kako je imao kontruktivne razgovore s delegacijom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Bio sam na ručku s prijateljima iz BiH. Bila je zaista ugodna atmosfera. Razgovarali smo o fudbalu. Drago mi je da su ovdje u Istanbulu. Bosna i Hercegovina nam je blizu. Tarik je moj prijatelj i bivši saigrač. Narednih dana ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je turski trener.

Na pitanje da li su postigli određeni dogovor, Terim je kazao da će javnost saznati ako dođe do toga.

"Ako dođe do toga, mi ćemo vas svakako obavijestiti", kazao je Terim na kraju.

Sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine s Terimom je trajao oko tri i po sata, a održan je u Istanbulu.

U delegaciji Komisije za imenovanje novog selektora fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazili su se Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz.

Na prijedlog Komisije, članovi Izvršnog odbora FS BiH na sjednici koja će biti zakazana, najvjerovatnije, 21. decembra biraće selektora fudbalske reprezentacije BiH. Do sada kao glavni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, nakon odustajanja Mehe Kodre, spominjani su Robert Prosinečki i Amar Osim.