• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Srpkinje na Crnogorke u osmini finala

Autor mondo.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je prvu fazu Svetskog šampionata u Nemačkoj kao prvoplasirani tim grupe D

 SP: Srpkinje na Crnogorke u osmini finala Izvor: MN PRESS

Najbolje rukometašice Srbije pobedom nad Južnom Korejom obezbedile su prvo mesto u grupi D Svetskog prvenstva u Nemačkoj posle pet odigranih mečeva u prvoj fazi.

SRBIJA - JUŽNA KOREJA 33:28 (15:14)

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića u osmini finala igraće protiv reprezentacije Crne Gore, koja je u grupi C zauzela četvrto mesto.

Ono što raduje pred početak druge faze šampionata je da je za selekciju Srbije prvi put zaigrala i Andrea Lekić, koja je imala problema sa povredom.

Srbija se pošteno naigrala protiv selekcije Južne Koreje. Žilave rivalke nisu se predavale do kraja meča, i maksimalno su koristile loše periode igre naših rukometašica, naročito u odbrani. Posle boljeg starta Južne Koreje (3:1), Srbija jeste prešla u vođstvo, ali nikako nije uspevala da napravi osetniju prednost. I na poluvreme je otišla sa samo golom viška (15:14).

Ju, koja je meč završila sa osam pogodaka, predvodila je Korejke, a u selekciji Ljubomira Obradovića nijedna igračica nije bila naročito efikasna.

Tek u finišu meča uspele su da "pobegnu". Sanja Damnjanović je pokrenula tim sa dva vezana gola (26:24), a nakon toga rivalke više nisu uspele da uhvate pšriključak. Ubrzo je na semaforu stajalo i "plus četiri" (30:26), a na kraju Srbija je trijumfovala najubedljivijom razlikom.

U timu Srbije Sanja Damnjanović je bila najefikasnija sa četiri gola, a Jelena Lavko, Slađana Pop-Lazić, Sanja Radosavljević i Katarina Krpež Šlezak upisale su po tri pogotka.

Srbija je plasman u osminu finala izborila kao najbolja u grupi D sa tri pobede i dva remija i ukupno osam osvojenih bodova. Drugo mesto pripalo je Holandiji sa sedam bodova, koliko ima i trećeplasirana selekcija domaćina, Nemačka, dok je Južna Koreja prošla u drugu fazu takmičenja sa šest osvojenih bodova.

Crna Gora je u grupi C osvojila četvrto mesto sa skorom od dve pobede, dva poraza i remijem i ukupno pet bodova.

Plasman u osminu finala izborile su po četiri najbolje selekcije iz svake od četiri grupe.

Mečevi osmine finala igraju se 10. i 11. decembra, četvrtfinala 12. i 13. decembra.

Ekipe koje su osvojile peto i šesto mesto u grupama, nastavljaju takmičenje u borbi za plasman od 17. do 24. mesta.

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević 3, Krpež Šlezak 3, Lekić 2, Števin, Lavko 3, Damnjanović 4, Nikolić, T. Radojević 2, Pop-Lazić 3, Radojević 2, Obradović 2, Stoiljković 1, Cvijić 1, Dmitrović 1.

Južna Koreja: Džu, Park, Džong, Kim, Jo 2, Hjesu Song, Rju 4, Džung, Čoi 2, Sim 3, Kim, Kang 1, Džijun Song, Džijung Song, Li 4, Ju 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC