• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukaku poklonio pobedu Sitiju, da li i titulu?

Autor mondo.rs

Napadač "crvenih đavola" Romelu Lukaku dva puta asistirao protivničkim igračima za gol, dok su oni uzvratili "samo" jednom. Belgijanac imao šansu i na pet minuta do kraja kad je herojski intervenisao Ederson.

Ni Mančester junajted nije zaustavio "zahuktali" Siti!

Fenomenalni tim Pepa Gvardiole upisao je 14. uzastopnu pobedu u Premijer ligi, što niko nikada u istoriji ovog takmičenja nije uspeo, i to savladavši gradskog rivala kome je tako pobegao na čak 11 bodova razlike čime je trka za titulu praktično rešena, iako nismo ni na pola, tek je završeno 16. kolo!

Rano je proglasiti Siti za šampiona, ali deluju nezaustavljivo...

Ovoga puta nisu odigrali toliko briljantan meč u završnici terena, kod oba gola ih je častio napadač "crvenih đavola" Romelu Lukaku, za golove Davida Silve i Nikolasa Otamendija, dok je i Fabijan Delf imao "crni momenat" kada je Rašfordu poklonio pogodak.

Ovo je nova pobeda Gvardiole protiv svog "najvećeg neprijatelja" Murinja, čak DESETA, i to na "Old Trafordu" na kome Junajted nije izgubio tačno 416 dana.

MANČESTER JUNAJTED - MANČESTER SITI 1:2 (1:1)

MUFC
Izvor: YouTube


Počeo je Lukaku sjajno ovu sezonu i u prvih sedam kola dao isto toliko golova, ali sem povremenih "bljeskova" - nema ga kada je bitno. Nije ga bilo protiv Liverpula Totenhema, Čelsija, Arsenala, ali ga je i te kako bilo protiv Sitija pošto je dva puta asistirao protivniku.

Prvo je u 43. minutu neoprezno posle kornera spustio loptu za Davida Silvu, a onda i u 54. minutu, sad posle slobodnog udarca, kada je napucao svog igrača, a taj haos odlično je pratio Nikolas Otamendi i došao do svog čak četvrtog gola u sezoni...

Siti je napravio samo jednu grešku, u drugom minutu nadoknade prvog dela igre, kada je Fabijan Delf loše procenio let lopte i "uštopovao" je za Rašforda koji je doneo izjednačenje.

Pokušao je Žoze Murinjo da u nastavku meča dobije "na snagu" ubacivši i Zlatana Ibrahimovića u igru, a najveću šansu imao je tragičar meča Romelu Lukaku koji je u 85. minutu, nakon sjajnog pasa Antonija Marsijala sa leve strane, pogodio Edersona sa pet metara u vrat.


Izbio je vazduh brazilskom golmanu, ali on nije ostao na travi već se odmah pridigao i odbranio novu veliku šansu koju je imao Huan Mata.

Bilo je to sve od "đavola" pošto je Siti sjajno čuvao loptu u svom posedu i preko Bernarda Silve u dva navrata mogao da dođe i do trećeg gola, ali je David de Hea još jednom pokazao koliko je sjajan golman kome se na ovom meču nije posrećilo pošto ga je saigrač "zakopao".

PREMIJER LIGA 16. KOLO:


Sautempton - Arsenal 1:1 (1:0)
/Ostin 3 - Žiru 88/

Liverpul - Everton 1:1 (1:0)
/Salah 42 - Runi 77/

Mančester junajted - Mančester siti 1:2 (1:1)
/Rašford 45+2 - Silva 43, Otamendi 54/

u subotu

Vest Hem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Arnautović 6/

Barnli - Votford 1:0 (1:0)
/Arfild 45/

Kristal Palas - Bornut 2:2 (0:1)
/Milivojević pen 41, Dan 44 - Defo 10, 45+3/

Hadersfild - Brajton 2:0 (1:0)
/Munije 12, 43/

Svonsi - VBA 1:0 (0:0)
/Boni 81/

Totenhem - Stouk 5:1 (1:0)
/Šokros ag 21, Son 53, Kejn 55, 65, Eriksen 74 - Šokros 80/

Njukasl - Lester 2:3 (1:1)
/Hoselu 4, Gejl 73 - Mahrez 20, Grej 60, Perez ag 86/

Tabela: Mančester siti 46, Mančester junajted 35, Čelsi 32, Liverpul 30, Totenhem 28, Arsenal 29, Barnli 28, Lester 23, Votford 22, Everton 19, Hadersfild 18, Sautempton 18, Brajton 17, Bornmut 16, Stouk 16, Njukasl 15, VBA 13, Vest Hem 13, Svonsi 12, Cristal Palas 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC