• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton još progoni Liverpul, Lukaku našao žrtvu!

Autor mondo.rs

Vanredno kolo Premijer lige nije donelo iznenađenja. Oni koji uglavnom razočaraju kada se to ne očekuje, razočarali su...

Fudbaleri Liverpula imali su dovoljno prilika da povedu 3:0, možda i 4:0 pre nego što je Dejan Lovren naivno dao sudiji Krejgu Pavsonu povod da donese pogrešnu odluku i dosudi penal za Everton u burnom "Mersisajd derbiju" u nedelju popodne.

Vejn Runi šansu je iskoristio i izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice koju "redsi", sudeći prema svemu viđenom samo tri dana kasnije na ponovo raspordatom "Enfildu" još nisu zaboravili.

Na jedan remi koji je morao da bude pobeda, po "staroj-dobroj" navici momci menadžera Jirgena Klopa dodali su još jedan remi koji je - prema svim okolnostima - morao da bude pobeda.

Liverpul - VBA 0:0 u meču vanrednog 17. kola, u okviru kojeg je Mančester siti nastavio teror u Premijer ligi.

Rezervisti Dominiku Solankeu, koji je ušao u drugom poluvremenu umesto indisponiranog Sadija Manea, arbitar Pol Tirni poništio je gol u finišu meča zbog navodnog igranja rukom, a onda je odbrana Vest Broma uspela jedan njegov udarac da "skine" sa gol-crte i sačuva četvrti remi ekipi u poslednjih pet kola.

Liverpul je imao posed od 70 odsto vremena, pet udaraca u okvir gola od 14 upućenih, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Roberto Firmino prvi je propustio šansu u 17. minutu posle čega je Hal Robson-Kanu uzdrmao prečku iznad glave Lorisa Karijusa u 31. minutu i utišao "Enfild" do početka drugog poluvremena. Kada je video da najjača postava sa Firminom, Maneom, Filipeom Kutinjom i Mohamedom Salahom neće uspeti da probije bunker ekipe iz Birmingema, Klop je napravio tri izmene i razdrmao psihički očigledno nestabilan tim, ali Solanke nije imao sreće da donese veliku radost crvenom delu grada.



U isto vreme, ali na "Vembliju", ni Arsenal nije uspeo da pobedi.

Nakon što je za vikend ostvario prvu pobedu od dolaska u Vest Hem, i to onu nad šampionom Čelsijem - 1:0, menadžer Dejvid Mojes nadmudrio je Arsena Vengera u mnogim segmentima, postavio taktiku koja je "čekićarima" mogla da donese šest bodova u dva gradska derbija u razmaku od četiri dana, ali je na kraju ostalo 0:0.

Doduše, mogli su i gosti da se raduju da je sjajni Olivije Žiru malo preciznije tukao u par navrata, ali nije pa su "tobdžije" odigrale i treći meč u ligi bez pobede posle poraza od Mančester junajteda 1:3 i remija 1:1 u Sautemptonu za vikend.

Za dva kola sastaju se Arsenal i Liverpul, a fudbaleri Mančester junajteda taj duel posmatraće najverovatnije sa druge pozicije koju su ove srede uveče počeli da brane posle neprijatnog poraza u mančesterskom derbiju od Sitija – 1:2.



Tragičar u tom duelu i najvatreniji i tuči koja je izbila potom u tunelu "Old Traforda", Romelu Lukaku, postigao je prvi premijerligaški gol posle pet suvih rundi i doneo minimalnu, ali jako važnu pobedu "đavola" nad Bornmutom - 1:0 (1:0).

Lukaku je od dolaska u Englesku dao pet golova u 40 nastupa protiv klubova iz takozvane "velike šestorke", ali mu pogoci protiv ekipa iz sredine tabele i onih sa dna nisu strani. Ovo mu je bio prvi posle onog za trijumf nad Njukasl junajtedom 18. novembra, deveti u ligi, a 13. u sezoni.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC