• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted siguran u trci za drugo mesto

Autor mondo.rs

Lukaku i Lingard uz pomoć Hegazija doneli su prednost "đavolima", ali je Murinjo opet morao da strepi za bodove na "Hotornsu".

Mančester junajted uspešno je nastavio trku za drugim mestom u šampionatu pobedom u Birmingemu u meču sa jednim od glavnih kandidata za ispadanje (iako se Žoze Murinjo preznojavao do poslednje sekunde na "Hotornsu").

Precrtati Vest Bromvič Albion sa liste učesnika Premijer lige za sezonu 2018/19 bilo bi prerano i preterano, iako je ekipa koju će pokušati da spase Alan Pardju danas odigrala 16. prvenstvenu utakmicu bez pobede u nizu.

Vremena za Brom ima dovoljno, ali kvaliteta nema ni na vidiku kao ni plana od kada je 15. septembra prošle godine Džeremi Pis prodao klub za oko 150 miliona funti kineskom biznismenu, Laiju Guočuanu: VBA - Junajted 1:2 (0:2) u meču 18. kola.

Ekipu koja nije pobedila nikoga od 19. avgusta i utakmice sa Barnlijem u gostima (0:1), a koju je 20. novembra napustio "specijalista za opstanke" Toni Pjulis, načeo je Romelu Lukaku drugim golom u dva kola posle destruktivnog nastupa u "mančesterskom derbiju" sa Sitijem prošlog vikenda.

Lukaku je glavom pod prečku zakucao centaršut Markusa Rašforda u 27. minutu i tako "otvorio" domaćina, nakon što je u sredu uveče postigao jedini pogodak u "ružnoj", ali važnoj pobedi "đavola" nad Bormutom.

VBA: Foster - Niom, Hegazi, Evans, Gibs - Džejkob (46. Beri), Livermor, Krikovjak - Burk (od 64. Rodrigez), Meklin, Rondon.

Junajted: De Hea - Valensija (od 66. Roho), Smoling, Džons, Jang - Matić, Erera - Rašford, Mata, Lingard – Lukaku.

Osam minuta kasnije, golman domaćin Ben Foster spremao se za prvu intervenciju na utakmici, ali je iz ležećeg položaja mogao samo da posmatra kako pozajmljeni štoper iz Al Ahlija, Ahmed Hegazi nespretno preusmerava mlak udarac Džesa Lingarda u nebranjeni deo mreže za nedostižnih 0:2.

Nedostižnih, jer je Pardju izmenama na startu drugog poluvremena, kada je uveo prvo veterana Gareta Berija, a potom i bivšeg "plejmejkera" Sautemptona, Džeja Rodrigeza, uspeo da ubedi ostatak tima da napad ka golu Davida De Hee nije nedokučiva stvar u fudbalu, ali…

Nakon što je bivši štoper Junajteda, a sada jedini traženi igrač Vest Bromvič Albiona na tržištu, uspeo u gužvi na petercu da "doturi" jednu ničiju loptu do Berija, a ovaj je ćušne u mrežu u 77. minutu, sledeća prilika koju su domaći imali da stignu eventualno do izjednačenja bila je ona iz 87. minuta, ponovo posle kornera i gužve u crvenoj zoni u kojoj je, za razliku od prve situacije, španski golman uspeo prvi da stigne do ničije lopte i pritom istrpi Hegazijev šut u telo.

Duga lopta pa šta bude bila je osnovna namera svakog odbrambenog i veznog igrača u plavo-belim dresovima dok je vreme isticalo, pa je tako intervencija štopera Junajteda, Fila Džonsa, olakšala muke De Hei u 89. minutu pre i posle kojeg je Lukaku imao dve prilike da iz kontra napada uradi nešto više ali je bio neprecizan i u pasu ka Antoniju Marsijalu i u neubedljivom udarcu ka Fosteru.

Naš reprezentativac Nemanja Matić bio je odličan u kontroli tempa utakmice sa Anderom Ererom, ali su i njih dvojica, kao i ostali, odlučili da se brane na 0:2 i umalo prosuli dva "osvojena" boda iz prvog poluvremena.

Murinjo je osvojio šest bodova u dva meča posle lekcije koju mu je održao Pep Gvardiola na "Old Trafordu", a sada ga očekuju još dva gostovanja: Bristolu u Liga kupu i Lesteru u Premijer ligi.

Da li će Pardju uspeti da podigne ekipu čiji je i dalje najbolji strelac u ligi Rodrigez sa tri gola, saznaćemo posle novogodišnjih praznika koji bi mogli u velikoj meri da odrede poziciju najugroženijih na proleće. Uglavnom, od kada je 12. avgusta u prvoj utakmici sezone Brom pobedio Bornmut 1:0, navijači šampiona Engleske iz 1920. godine do danas se nisu radovali pobedi na "Hotornsu".

Rezultati:

subota

Lester - Kristal Palas 0:3 (0:2)
/Benteke 19, Zaha 40, Sako 90+4/

Arsenal - Njukasl 1:0 (1:0)
/Ozil 23/

Brajton - Barnli 0:0

Čelsi - Sautempton 1:0 (1:0)
/Alonso 48/

Votford - Hadersfild 1:4 (0:2)
/Dukure 68 - Kačunga 6, Moj 23, Depoatr 50, Moj pen 89/

Stouk - Vest Hem 0:3 (0:1)
/Nobl 19, Arnautović 75, Sako 75/

Mančester siti - Totenhem 4:1 (1:0)
/Gundogan 14, De Brujne 70, Sterling 80, 90 - Eriksen 90+3/

nedelja

VBA - Mančester junajted 1:2 (0:2)
/Evans 77 - Lukaku 27, Lingard 35/

Bornmut - Liverpul 0:4 (0:3)
/Kutinjo 20, Lovren 26, Salah 44, Firmino 66/

ponedeljak

Everton - Svonsi 21.00

Tabela: Siti 52, Junajted 41, Čelsi 38, Liverpul 34, Arsenal 33, Barnli 32, Totenhem 31, Lester 26, Votford 22, Everton (-1) 22, Hadersfild 21, Sautempton 18, Brajton 18, Kristal Palas 17, Vest Hem 17, Bornmut 16, Stouk 16, Njukasl 15, Vest Brom 14, Svonsi (-1) 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC