• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA - MBAPE NAPUŠTA PSŽ! Francuz se oglasio na mrežama - u nedjelju posljednji meč na Parku prinčeva!

Autor Dragan Šutvić

Kilijan Mbape odlazi iz tabora Parižana.

 Kilijan Mbape Izvor: Shutterrstock

Kilijan Mbape definitivno napušta Pari sen Žermen!

Bomba je odjeknula u evropskom fudbalu – Francuz se oglasio ne društvenim mrežama i naglasio da nakon sedam godina odlazi iz kluba!

"Želio sam da vam se obratim. Uvijek sam govorio da želim da pričam sa vama kad imam nešto da vam kažem, kad za to dođe vrijeme. Svima vama želim da kažem da je ovo moja posljednja godina u Pari sen Žermenu. Neću produžiti ugovor i ova avantura će doći do kraja za par nedjelja. Odigraću u nedjelju svoju posljednju utakmicu na Parku prinčeva (protiv Tuluza, op.a.). Mnogo je emocija, mnogo godina u kojima sam imao šansu i čast da budem član najvećeg francuskog kluba, jednog od najboljih na svijetu, koji me je doveo ovamo kako bi se oprobao u klubu, da rastem kao igrač okružen nekim od najboljih u istoriji. Upoznao sam sjajne šampione, mnogo ljudi, uz svu slavu i greške koje sam pravio. Želim da se zahvalim svim saigračima, svima sa kojima sam igrao, trenerima: Unaiju Emeriju, Tomasu Tuhelu, Maurisiju Poketinu, Kristofu Galtijeu i Luisu Enrikeu. Hvala i sportskim direktorima Leonardu i Luisu Kamposu koji su uvijek bili uz mene", rekao je Mbape, nastavivši:

"Hvala i svim članovima osoblja, ljudima koje niko ne vidi, onima iz sjenke. Sve su to nevjerovatni ljudi koji daju sve od sebe za klub i zaslužuju da im na ovaj način odam priznanje. Teško je, nisam očekivao da će biti ovako teško saopštiti ovu odluku, da napustim svoju zemlju, Ligu 1, prvenstvo... Međutim, ovo mi je bilo potrebno, novi izazov nakon sedam godina."

Pari sen Žermen je klub, ističe Mbape, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Možete da ga volite ili mrzite. Ja sam izabrao da ga volim, radio sam to sedam godina, uz uspone i padove, ali nisam zažalio nijednog trenutka što sam potpisao za ovaj prestižni klub. To je klub koji će ostati u mom sjećanju cijeli život. Govoriću svima, cijelog života, da sam imao šansu da igram ovdje. Neću više ovdje igrati, ali ću uvijek gledati svaku utakmicu jer ovo je klub koji me interesuje."

U tabor "svetaca" Mbape je stigao 2017. godine iz Monaka, a sa Parižanima je osvojio šest titula u Ligi 1, te tri Kupa. Sa ovim klubom je stigao i do dva trofeja u Liga kupu, dok je 2020. godine igrao i finale Lige šampiona.

Naredna destinacija?

Ukoliko ne bi bilo "tektonskih" poremećaja, prvak svijeta sa Francuskom iz 2018. godine karijeru bi trebalo da nastavi u Real Madridu, koji 1. juna ima priliku da po 15. put postane prvak Evrope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC