• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Senzacija": Liverpul poveo 0:3 i pobedio!

Autor mondo.rs

Na mestu gde su prošle sezone izgubili tako što su primili golove u 76, 78. i 93. minutu, "redsi" su ovog puta pokazali samo jedno lice - onog kojeg se svi plaše.

Vredno pažnje: Liverpul je danas poveo 0:3 i nijednog trenutka nije ugrozio tu prednost!

Štaviše, pogotkom Roberta Firmina u 66. minutu ovaj rezultat iz prvog poluvremena dobio je i potvrdu u nastavku tek da navijači slavnog kluba dobiju informaciju da ekipa menadžera Jirgena Klopa povremeno i nauči nešto na sopstvenim greškama.

Na mestu gde su prošle sezone imali 0:2 i 1:3, pa doživeli poraz pogotkom Nejtana Ejka u trećem minutu nadoknade, Klopova navala ovog puta imala je podršku i u sigurnoj igri odbrane: Bornmut - Liverpul 0:4 (0:3).

Liverpul je ove jeseni ispustio 0:3 u Sevilji, ali je daleko značajnijih 3:3 posle 0:3 zabeleženo u Londonu na proleće 2014. kada je Kristal Palas potvrdio da će šampion biti Mančester siti, a ne sastav Brendana Rodžersa. Čak 16 puta od osnivanja Premijer lige 1991. "redsi" su ostajali bez pobede kada su imali dva gola prednosti, ali nijednom u periodu od 2002. do 2012. Od tada dogodili su se KPR (3:2, 0:2), Lester (2:2, 0:2), Njukasl (2:2, 0:2), Sanderlend (2:2, 0:2), Sautempton (3:2, 0:2), Bornmut (4:3, 0:2/1:3)...

Felipe Kutinjo načeo je četu Edija Hauva u 20. minutu, potom se u strelce upisao i Dejan Lovren, čovek optužen za poslednji poraz ekipe (4:1 za Totenhem, 22. oktobar), da bi u 44. minutu nezaustavljivi Mohamed Salah nastavio neverovatan niz od letošnjeg transfera iz Rome i postigao 20. gol u sezoni.

Njemu je do te brojke bilo potrebno svega 26 mečeva u crvenom dresu, koliko i Danijelu Staridžu, dok je Fernando Tores do tog skora stigao posle 31 nastupa, Robi Fauler 36, Majkl Oven 38, a Luis Suarez 51...

"Mali mađioničar" Kutinjo otvorio je utakmicu golom, a zatvorio asistencijom za Firmina, koji je potpisao poruku fudbalerima Arsenala pred derbi zakazan za naredni petak na "Emirejtsu" – 0:4.

Od pomenutog debakla u meču sa Totenhemom na "Vembliju", Liverpul je danas odigrao i 12. meč bez poraza, ali su remiji sa Seviljom na "Pichuanu" (3:3 posle 0:3 na poluvremenu) i vezani ligaški na "Enfildu" sa Evertonom i Vest Bromom (1:1) doveli do utiska da sa Klopovim timom nešto ozbiljno ne štima.

Možda će meč sa "tobdžijama" dati odgovor na da li je Liverpul pronašao balans između neuhvatljive navale i neshvatljive odbrane.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC