• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirsad Terzić za MONDO: U subotu idemo jako...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Reprezentativac BiH Mirsad Terzić kaže da su rukometni „zmajevi“ do važne pobjede u Švajcarskoj stigli iskustvom i pametnom igrom, te ističe da ne smije biti opuštanja u revanšu u Tuzli.

 Intervju Mirsad Terzić MONDO Izvor: MONDO/Samir Cacan

Reprezentacija BiH savladala je Švajcarsku 24:21 u Sent Galenu i tako napravila veliki korak ka baražu za SP 2019 u Danskoj i Njemačkoj.

U subotu se igra revanš u Tuzli u kojem selekcija BiH ne smije da izgubi.

Ono što raduje pred ovaj meč je dobra igra u Švajcarskoj, iako su mnogi već otpisali „zmajeve“.

"Trudimo se da svaku utakmicu odradimo maksimalno, nekada to rezultira pobjedom nekada ne. Sigurno da je utakmica išla onako kako smo priželjkivali. Znali smo da će biti teško, dogovor naš je bio da održavamo egal što duže i iskreno očekivali smo da će u njihove redove ući nervoza pred kraj utakmice, što se i desilo. Bura je bio na nivou kad su htjeli da riješe neke napade, ovaj put smo bili iskusniji i priveli smo utakmicu u našu korist. Njihov golman je imao mnogo odrbana, da nije bio tako raspoložen, mogla je biti i ubjedljivija pobjeda, ali najbitniji su bodovi“, rekao je na početku razgovora za MONDO Mirsad Terzić.

On nije želio nikoga da izdvaja, već ističe da je ovo pobjeda tima.

„Ja bih rekao da statistički svi su imali učinak i dali svoj doprinos. I momci sa krila iako nije bilo puno golova imali su dosta izrađene šanse, igrali smo široko, bekovi su bili široko, mnogo korisnih lopti je došlo do pivota... Marin je igrao 60 minuta, najviše izvukao odbranu i napad, Bura u datom trenutku je branio kada je trebalo, selektor je miksao te bekove i pogodio uvođenjem Tarabokije, Perića, svako je imao svoju dobru ideju, dobar napad. Čvrsta odbrana bila je ključna za pobjedu. Svi su dali svoj doprinos“.

U Sent Galenu Terzić se našao jedno vrijeme na poziciji srednjog beka i reklo bi se vrlo dobro obavio zadatak.

„Ja sam tu da igram šta god mi selektor kaže. Mislim da smo malo produženim napadom doveli do njihove nervoze i mislim da je to pravi put. Bacili smo par pasova više i tako produžili svaki napad, i na kraju malo smo primili golova“.

Sada slijedi „ovjera“ pobjede u Tuzli.

I protiv Estonije, uvijek sam govorio da smo bolji, ali zabrinjava nas taj neki kontinutiet i nadam se da ćemo poraditi na tome i u Tuzli doći do pobjede“.

Karte za subotnji duel su već rasprodane i „zmajevi“ će imati veliku podršku sa tribina, ali Terzić je još jednom oprezan.

„Tuzla je naša velika podrška, ali pozivam na oprez jer nećemo utakmicu dobiti samo publikom. Mnogo su kvalitetni Švajcarci da bismo se mi opustili, pa da lagano dođemo do bodova“, istakao je Terzić i dodao da će ekipa uspjeti da se odmori i pripremi za subotnji okršaj.

„Danas stižemo avionom u Sarajevo, sutra imamo dva treninga i prekosutra idemo za Tuzlu, iskoristićemo vrijeme da se odmorimo i da se pripremimo i u subotu da odigramo jako“, zaključio je u razgovoru za MONDO Mirsad Terzić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC