• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica starter, Teo bez šuta, Vestbruk bez blama

Autor mondo.rs

Povreda Batlera "gurnula" je Bjelicu u petorku Minesote i naš as potvrdio je da trener Tibodo može s njim da računa i u toj ulozi. Teodosić van zone, kao i ostali Klipersi, Vestbrukov juriš ka statističkim rekordima.

Povreda lidera ekipe, Džimija Batlera, prebacila je Nemanju Bjelicu iz uloge "šestog čoveka" u petorku Minesota Timberbulvsa i naš as se nije postideo da dokaže da bez problema može da iznese i taj teret.

Za 26 minuta u igri tokom utakmice sa Toronto Reptorsima, "Beli" je ubacio tri od devet šuteva iz igre za osam poena, a sakupio je i šest skokova i dve ukradene lopte.

"Vukovi", iako su igrali bez prvog strelca, Batlera, kao i najefikasnijeg igrača sa klupe, Džamala Kraforda, uspeli su da savladaju drugoplasirani tim Istoka u čijim redovima je briljirao Kajl Lauri sa 40 postignutih poena uz šut 14/25.

Na kraju, Vulvsi su dobili meč 115:109 i nastavili trku sa San Antonio Sparsim za treće mesto na Zapadu, na kom je prethodne noći odigran poslednji ligaški okršaj dva najbolja tima ove sezone.

Bjelica
Izvor: YouTube



Hjuston Roketsi, koji su povredom Džejmsa Hardena izgubili korak za šampionima, Golden Stejt Voriorsima, odigrali su odličan meč u Teksasu i prekinuli niz od 14 pobeda lidera konferencije.

Kris Pol postigao je 33 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, Harden se nadovezao sa 22 poena i osam asistencija, što je bilo dovoljno za trijumf nad "raštimovanom" ekipom Stiva Kera u kojoj su se u promašajima nadmetali "burazeri" Stef Kari i Klej Tompson.

"Rakete" su pobedom 116:108 dobile ligašku seriju 2:1, iako je ubojiti šuter Erik Gordon potpuno zakazao i promašio svih devet trojki, a do šest poena stigao šutem 2/14.

Pobeda Hjustona dobija na značaju, ako se zna da je pored indisponiranog Gordona, D'Antoni morao da se snalazi i bez pomoći dvojice suspendovanih igrača, Džeralda Grina i Trevora Arize.

Tek nešto bolji bio je Kari koji je šutirao 6/20, od čega 5/15 za tri poena. Ubacio je 19, a s njim na parketu Voriorsi su ostali u minusu 11 poena. Tompson je u plus-minus rejtingu bio na nuli, za razliku od Karija i Kevina Durenta, ali je i sam imao loše veče - pogodio je 3/11 šuteva za skromnih osam poena.

HOUGSW
Izvor: YouTube



"Kej-Di" je bio koliko-toliko prisebniji u utakmici visokog tempa sa timom Majka D'Antonija, ali njegovih 26 poena (9/17) nisu pomogli kao i nova odlična "olaraund" partija Drajmonda Grina koji je jedini igrao u maniru branioca titule prvaka: 7/9 iz igre, 21 poen, sedam skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte.

Ker je sa klupe dobio dvocifrene poene samo od Nika Janga (16), tako da će imati o čemu da razgovaraju Voriorsi na putu ka "Orakl areni" koja će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu samo ukoliko ovaj nagoveštaj napada Hjustona na prvo mesto bude odbijen u nastavku sezone.



Poziciju, ali osmu, moraju da brane i Los Anđeles Klipersi, a ukoliko budu igrali kao prethodne noći to neće biti slučaj.

U očajnoj predstavi u Solt Lejk Sitiju, gde je Juta Džez stigla do dvocifrene prednosti u prvoj četvrtini i potom se igrala na 12 do 20 poena razlike tokom celego meča, naš Miloš Teodosić uklopio se u sivilo gostujućeg sastava koji ni ovog puta nije mogao da računa na povređenog Deandrea Džordana (koji je inače predmet pregovora sa posrnulim Klivlend Kavalirsima oko trejda za spas sezone Lebrona Džejmsa).

Teodosić je u porazu od 125:113 za 32 minuta u igri ubacio tri od 11 šuteva (2/8 za tri), postigao osam poena, uz dva skoka i četiri asistencije.

Teodosić
Izvor: YouTube



Još jedan igrač kojeg Klivlend želi, hit sezone Lu Vilijams, bio je najefikasniji igrač Klipersa sa 31 poenom, ali je i on imao loše šutersko veče: 2/8 za tri poena. Tek nešto bolji bio je Blejk Grifin koji je šutirao 3/8 van linije 7,24 za 25 poena.

NBA veče počelo je blamoidnim nastupom Klivlenda pred svojim navijačima u meču sa Oklahoma Siti Tanderom, koji je postigao skoro 150 poena konstantno trpeći "bubice" lidera ekipe, Rasela Vestbruka.

MVP iz prošle sezone nije napuštao parket i kada su svi ostali starteri, računajući i "Kinga" Džejmsa, odustali od košarke, samo da bi ostvario tripl-dabl, a posle 11 asistencija u prvom poluvremenu, drugi deo igre svodio se na to da svi šutiraju posle Vestbrukovih dodavanja kako bi eventualno popravio i lični i rekord lige.

To se nije dogodilo, bez obzira na to što je Vestbruk na kraju preterivao do te mere da se odlučivao na asistencije "spolja" čak i iz situacija kada je mogao da zakuca loptu u obruč.

Kako bi Vestbrukov rekord pokušaj da dođe do rekorda bio što jednostavniji, trener Tandera Bili Donovan držao je u igri i stamenog centra Stivena Adamsa u "garbage time" periodu utakmice, ali nije vredelo - Ras je morao da se zadovolji učinkom od 23 poena, devet skokova i 20 asistencija.

Ras
Izvor: YouTube




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC