• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka: Vlasnik Panatinaikosa vređa Obradovića

Autor mondo.rs

Nezahvalni sin legendarnog Pavlosa Janakopulosa, Dimitris, uporedio je najtrofejnijeg trenera u istoriji kluba sa patlidžanom.

 Janakopulos nazvao Željka Obradovića patližanom Izvor: MN PRESS

Većinski vlasnik grčkog Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos (43) nastavio je da se bruka nepristojnim i neumerenim Instagram postovima, u kojima "udara" i na Evroligu i na rivale, ali i na najveću legendu svog kluba - 14 godina starijeg Željka Obradovića!

Mladi milioner, koji je doživeo fijasko kao vlasnik trofejnog fudbalskog kluba, češke Sparte, pre nego što je 2012. od oca Pavlosa i strica Tanasisa nasledio najmoćniji košarkaški kolektiv u Evropi - Panatinaikos - rugao se Obradoviću poredeći ga sa patlidžanom i tako nepristojno aludirajući na boju lica koju najtrofejniji trener Evrope svih vremena dobije pod stresom, u trenucima kada vodi napete utakmice.

Da te 2012. godine nije pogrešio kada je odlučio da napusti Atinu nakon 13 nezaboravnih godina, tokom kojih je "zelenima" doneo pet od šest titula prvaka Evrope i iz reda onih koji su jednom uspeli da pokore kontinent uveo klub u društvo najtrofejnijih dinastija, Obradović se uverio još jednom ove zime.


Pet titula prvaka Evrope, 11 od mogućih 13 titula prvaka Grčke, sedam nacionalnih Kupova i status božanstva među navijačima Panatinaikosa očigledno nisu povod za sada već bivšeg predsednika tog kluba da, ako ništa drugo, bar ne vređa starijeg od sebe - kojeg su njegov 89-godišnji otac i dve godine mlađi stric držali "kao malo vode na dlanu" tokom trofejnih vremena.

"Pre dve nedelja kada je Fener (koji poštujem kao klub) izgubio meč, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera koga mrzim iz poznatih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To ni na koji način nije uvreda za vaš tim...", obratio se Janakopulis navijačima Fenerbahčea, koji su besneli zbog načina na koji se Dimitris ophodio prema njihovom sadašnjem treneru.

"To je šala koja postoji u Grčkoj za boju lica koju vaš trener ima kada je ljut ili uznemiren. Video sam da ste pre nekoliko dana posle pobede protiv Panatinaikosa postavljali patlidžane. Ovo sam prihvatio kao deo sportskog humora", "objasnio" je Janakopulos na Instagram profilu.



Ipak, ovo objašnjenje nije poslužilo smirivanju strasti, a kada su najratoborniji među navijačima Fenera pomenuli Janakopulosovu porodicu, usledila je i pretnja:

"Košarka je sport, a ne rat! Ali budite sigurni... sledeći koji bude komentarisao moju porodicu, doći ću u vašu kuću u Turskoj i je**** te dok ne iskrvariš... Nadam se da sam bio jasan", naveo je Janakopulos, koji je pre toga sam provocirao Turke postovima u kojima je poručivao:

"Nikada nećete biti kao Panatinaikos. Kralj evropske košarke".



I tom prilikom držao je ogromni patlidžan, obraćajući se između ostalog i čoveku bez kojeg on danas ne bi mogao da priča o Panatinaikosu kao kralju evropske košarke.

Inače, od odlaska Obradovića (ali i projektovanog naslednika, Dimitrisa Itudisa) te 2012. godine, PAO pod vođstvom Dimitrisa Janakopulosa više nije uspevao da izbori plasman na F4 Evrolige, a sam Dimitris povukao se sa mesta predsednika na koje je postavljen Manos Papadopulos, mada je zadržao većinsko vlasništvo nad klubom.

Bilo bi zanimljivo videti šta Pavlos i Tanasis misle o svemu, iako su i sami bili vrelog temperamenta, naročito mlađi Tanasis koji je imao nadimak "Tajfun".

Međutim, ne sećamo se da je ovaj tandem bilo kada o legendama Panatinaikosa govorio na način na koji to radi Dimitis…

Sramota.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC