Rešite "test" i saznajte: Prehlada ili grip

Autor:

Evo jednostavnog "algoritma" koji će vam pomoći da utvrdite da li imate grip ili običnu prehladu. Simpatično je, krajnje jednostavno i - prilično precizno.

0
A- A A+

Radijski di-džej Džon Ričards iz Sijetla na Twitteru je objavio jednostavan algoritam kojim jedan "pravi lekar" (njegov, pretpostavljamo) određuje da li pacijent ima grip ili ne.

Evo skice:

grip Foto: MONDO/Mario Milojević

Njegova objava je za nekoliko dana retvitovana skoro 5.000 puta, a imala je i skoro 10.000 lajkova, ali još važnija od toga je gomila komentara u kojima su i drugi podelili sopstvena iskustva sa lekarima i gripom.

Rejčel Nikols prisetila se tako da je njena majka pričala o doktoru koji bi provirio iz ordinacije i rekao "ustanite svi vi koji ste došli jer mislte da imate grip... dobro je... sad svi idite kući", što je sasvim OK, pošto kad imate grip, poslednje za šta imate snage je da ustajete po komandi, a drugi korisnik kaže da je najbolji metod da se "zamisli 20 funti na podu" (oko 20 evra), ako biste ih pokupili - nemate grip, ako se ipak ne biste sagnuli da ih uzmete - definitivno je grip, prenosi "Dejli mejl".

Ostale vijesti