Nastavlja se Premijer liga BiH

Autor:

Narednog vikenda, mečevima 19. kola nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine... Pročitajte parove, satnicu i arbitre.

Nastavlja se Premijer liga BiH Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Četiri utakmice 19. kola, prvog u drugom dijelu sezone, Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igraće se u subotu, 17. februara, dok su još dvije zakazane za dan kasnije, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Derbi meč četvrtoplasiranog Širokog Brijega i trećeplasiranog Sarajeva igraće na stadionu "Pecara" u nedjelju, 18. februara, od 17.30 sati uz arbitražu Elvisa Mujića iz Banovića. Na aut linijama asistiraće mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Amer Macić iz Mostara. 

Susret u Bijejeljini između Radnika i Borca vodiće sudija Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će dvoboj Krupe i Željezničara suditi Ilija Živković iz Orašja.

Poslije 18. odigranih kola u jesenjem dijelu šampionata prvi na tabeli je Željezničar sa 41 osvojenim bodom. Slijedi Zrinjski 40 bodova, Sarajevo 35, Široki Brijeg 35, Krupa 31, Mladost DK 25, Borac 24, Radnik 24, GOŠK 17, Sloboda 16, Čelik 10, Vitez 7.

- PAROVI, SATNICA I SUDIJE -

subota (17. februara)

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Željezničar (14.30 sati) (sudija: Ilija Živković - Orašje)

MOSTAR: Zrinjski - GOŠK (14.30) (Emir Spahalić - Mostar)

TUZLA: Sloboda - Mladost DK (14.30) (Admir Šehović - Sarajevo)

ZENICA: Čelik - Vitez (17.30) (Adis Mulahasanović - Sarajevo)

nedjelja (18. februar)

BIJELJINA: Radnik - Borac (14.30) (Vladimir Bjelica - Istočno Sarajevo)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Sarajevo (17.30) (Elvis Mujić - Banovići)

Ostale vijesti