• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li "zmajevi" iznenaditi i u Permu?

Autor mondo.ba

U prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bh. košarkaši su u Skenderiji iznenadili Rusiju, da li mogu i u četvrtom...

Bosna i Hercegovina je drugoplasirana u grupi "E" sa dvije pobjede i jednim porazom. U daleki Perm i na megdan Rusiji "zmajevi" putuju bez pritiska, pošto su pobjedom protiv Belgije otvorili put prema trećem mjestu u grupi i plasmanu u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Izabranici Duška Vujoševića su u prvom meču protiv Rusije u Skenderiji odličnom predstavom i pobjedom dobili na samopuzdanju pred nastavak kvalifikacija. Tada je Džanan Musa sa 18 poena bio najefikasniji, Nemanja Gordić postigao je 16, dok je Andrija Stipanović dodao 13 poena.

Na drugoj strani Vitalij Fridzon je bio najbolji sa 25 poena, a uz njega jedini dvocifreni bio je Andrej Zubkov sa 12 poena.

Slični "brojevi" na obje strane se mogu očekivati i sutra pošto će se sjajni bek šuter priključiti timu za meč protiv BiH, dok je zbog obaveza sa CSKA u Evroligi propustio poraz Rusije u produžetku od Francuske.

Sergej Bazarevič će i u ovom meču biti lišen usluga svog najboljeg košarkaša, Alekseja Šveda - koji piše istoriju u dresu Himkija.

Bh. košarkaši su čarter letom, koji je finansira FIBA, danas došli u Perm gdje u hotelu imaju "grijanje" - za razliku od onog u kojem su bili smješteni u Sarajevu.

Meč počinje sutra u 15 časova.

Anketa

Da li BiH može do pobjede u Rusiji?

  • Da

    30.43% (7)

  • Ne

    69.57% (16)

Da li BiH može do pobjede u Rusiji?

Rezultati

SASTAV RUSIJE:

Jevgenij Baburin, Dmitri Kulagin, Dmitri Khvostov, Vječeslav Zajcev, Ivan Ukov, Vitalij Fridzon, Jevgenij Valiev, Sergej Karašev, Nikira Balašov, Pjotr Gubanov, Andrej Zubkov, Stanislav Ilinski, Vladislav Truškin.

SASTAV BiH:

Markus Lončar, Edin Atić, Andrija Stipanović, Adin Vrabac, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Džanan Musa, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Miralem Halilović, Nedim Buza.

GRUPA "E":

1. Francuska 6
2. BiH 5
3. Rusija 4
4. Belgija 3

NAPOMENA: U drugi krug kvalifikacija plasiraće se po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam grupa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC