• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I odbrana je napad: Partizan u polufinalu Kupa!

Autor mondo.rs

Rokadom u 55. minutu, Đukić je pronašao ključ za ivanjičku bravu. U razmaku od 100-ak sekundi Ožegović i N. R. Miletić rešili su pitanje pobednika.

Partizan je na vezane pobede čekao od novembra prošle godine.

Danas, po lepom vremenu i ne baš lepom terenu za igru, zabeležio je treću u nizu!

Verovatno najboljim poluvremenom u 2018. godini, crno-beli su u Ivanjici rešili zagonetku koju je postavio Vlado Jagodić i pogocima Ognjena Ožegovića u 65. i Nemanje R. Miletića u 67. minutu nastavili impresivan niz u Kupu Srbije.

Javor - Partizan 0:2 (0:0), uz asistencije dvojice defanzivaca, N. G. Miletića i Svetozara Markovića.

Miroslav Đukić, uvidevši da je inicijativa njegovog tima iz prvog poluvremena bila prilično jalova, odlučio je mladog Armina Đerleka da ostavi u svlačionici i drugi deo počne sa legendarnim Sašom Ilićem, a kada je desetak minuta kasnije istumbao odbranu povlačenjem imenjaka, Vulićevića sa terena, stvari su postale konkretnije, a Vladimir Đogatović sve ugroženiji.

Đukić je premeštanjem najopasnijeg igrača dotadašnjeg toka meča, 17-godišnjeg štopera Markovića na poziciju desnog beka, a uvođenjem Slobodana Uroševića u centar odbrane, konačno pogodio šifru za bravu na golu Javora koju su u razmaku od 100-ak sekundi otvorili Ožegović, pa Miletić.

Po ovakvom terenu nije lako igrati. Imali smo šanse, ali nismo uspevali da damo damo gol koji bi nam dao krila. Čim smo to uradili u drugom poluvremenu, odmah je postalo lakše, rekao je Đukić.

Crno-beli su poveli u 65. minutu, posle duge akcije pred golom Đogatovića, koju je konkretizovao Saša Zdjelar centaršutem sa desne strane. Nemanja G. Miletić pojavio se na "drugoj" stativi i pobedio čuvara u skoku, a Ognjen Oćegović "poentirao" sa peterca za drugi gol u razmaku od četiri dana. Povratnik u tim briljirao je u nedelju na Banovom brdu gde je asistirao Leandreu Tavambi za prvi, a potom postigao i drugi gol za trijumf od 0:2 koji je itekako popravio i raspoloženje i samopouzdanje ekipi.

Grobari su, njih nekoliko stotina podeljenih i dve sekcije na istočnoj tribini, i dalje slavili Ožegovićev pogodak kada je danas najborbeniji pojedinac u crno-belom, Nemanja R. Miletić, izneo loptu sa svoje polovine, odigrao na stranu za prinudnog desnog beka, Markovića, nastavio napred i "poklonio" se na sjajan centaršut za 0:2.

GOLOVI

0:1 - OŽEGOVIĆ (65)

Javor - Partizan 0:1, Kup Srbije 2018, Ognjen Ožegović
Izvor: YouTube/AvangardaForum

0:2 - N. R. MILETIĆ (67)

Javor - Partizan 0:2, Nemanja Miletić
Izvor: YouTube/AvangardaForum


Utakmica je tada praktično prelomljena, iako su se beli trgli i za kratko vreme uputili dva veoma opasna udarca prema golu Vladimira Stojkovića, čoveka koji je 70 minuta posmatrao meč sa svoje polovine.

Zadovoljne crno-bele iznenadio je dug pas Miroslava Maričića sa svoje polovine, kojim je štoper-rezervista izbacio Momčila Mrkaića pred golmana crno-belih, ali je udarac krilnog napadača domaćih levom nogom išao pravo u Stojkovićeve pesnice. To je bilo u 71, a šest minuta kasnije reprezentativni čuvar mreže zabeležio je odbranu utakmice u trenutku kada su navijači Javora već bili skočili sa svojih stolica.

Dino Dolmagić opalio je sa distance i postigao bi možda i gol četvrtfinalne runde da se Stojković panterskim skokom nije domogao lopte u poslednji čas i, uz pomoć prečke, odbio pokušaj domaćih da se vrate u susret.

Čestitam Partizanu na pobedi. Ovo je utakmica u kojoj je jedna sitnica odluičila. Način igre za koji smo se opredelili, delovao je dobro do 60. minuta, kada smo dozvolili da nas Partizan ugrozi iz centaršuta, onako kako je jedino mogao. Ubrzo je pao i drugi gol, što je bilo teško nadoknaditi. Čestitam mojim igračima na inicijativi u finišu, za nas je i to bitno. Nije sramota ispasti od Partizana, izjavio je Jagodić.

Jagodićev tim, opterećen borbom za opstanak i vezanim porazima od Radničkog (1:3) i Rada (2:0) nije bio opasan osim u tih pet minuta, tako da je dalje otišao bolji i konkretniji tim koji je danas zabeležio 15. utakmicu bez poraza u Kupu, uz 13 pobeda i dva remija. Partizan u ovom takmičenju ne zna za neuspeh od finala iz sezone 2014/15, kada je Čukarički bio bolji na Stadionu "Rajko Mitić" (1:0).

Od tada, "Parni valjak" osvojio je dva trofeja i stigao na dva koraka od novog finala. Dva, jer će se samo u polufinalu igrati 180 minuta.

Beli i crno-beli igrali su finale Kupa 11. maja 2016. u Gornjem Milanovcu, kada je beogradski sastav golovima Marka Jovanovića (37) i Dušana Vlahovića (97) osvojio prvi Kup posle pet sezona, a 13. u istoriji. Partizan je prošle sezone odbranio ovaj trofej trijumfom nad Crvenom zvezdom 27. maja u Humskoj, kada je bilo 1:0 pogotkom Nikole Milenkovića u 42. minutu.

Ove sezone, s obzirom na to koliki je zaostatak šampion napravio za liderom, Kup je takmičenje od prioritetnog značaja što je priznao i trener Miroslav Đukić pred dolazak u Ivanjicu u kojoj igra skroman i borben sastav Vlada Jagodića, opterećen surovom borbom za superligaški status.

Utakmicu na "Gradskom stadionu" u Ivanjici pratilo je oko 2.000 ljudi. Glavni sudija bio je Srđan Jovanović, koji je dobro odradio posao.

Rezultati četvrtfinala:

Javor - Partizan 0:2 (0:0)
/Ožegović 65, N. R. Miletić 67/

Mačva - Crvena zvezda 15.30 (Arena sport 1)
Napredak - Čukarički 17.00
Vojvodina - Mladost Lučani 17.00

U slučaju nerešenog rezultata odmah će se izvoditi penali. Samo se u polufinalu igraju dve utakmice.

Termini narednih rundi:

Prvi polufinalni meč – 18. april
Drugi polufinalni meč – 09.maj
Finalni meč – 23. maj


Iz minuta u minut:

90+2 - KRAJ

87 - N. R. Miletić...

Štoper Partizana rizikovao je da loš pas Uroševića stigne po svaku cenu, uklizao, zaustavio loptu na crti, ali potom otvorio kontru igračima Javora koju je morao da "seče" momentalno povlačenjem sa leđa i zbog svega je dobio žuti karton iako je tražio pomoć lekarske službe pokazujući na bol u butini.

83 - Tavamba!

Pantić ga je lepo "našao" centaršutem sa levog boka, ali je Kamerunac tukao glavom preko prečke... doduše, bio je u isto vreme i u duelu sa Karišikom. 

77 - PREČKA!

Stojković je 70 minuta bio samo posmatrač, a onda u četiri minuta zabeležio dve veoma važne odbrane. Ova druga bila je spektakularna! Dolmagić je "zategao" spoljnim delom stopala sa 20-ak metara, a reprezentativni čuvar mreže panterskim skokom uspeo da stigne do lopte i usmeri je do "grede".

Odbrana utakmice!

75 - Čarke!

Arbitar Jovanović podelio je kartone Karišiku i Ožegoviću nakon što su dvojica nervoznih rivala nastavili duel i kada je akcija završena. Razdvajao ih je Đogatović, a sudija počastio opomenom.

71 - Mrkaić!

Prva prava šansa za Javor posle kontre i fantastičnog dodavanja Maričića za Mrkaića, koji je tukao iskosa sa leve strane, ali pravo u Stojkovića.

67 - GOOOOOOL!

Dva napada, dva gola crno-belih. Rokade koje je desetak minuta ranije napravio Đukić donele su bolju i konkretniju igru ekipe. Ovog puta sve su rešili defanzivci, N. R. Miletić izneo je loptu sa svoje polovine i odigrao na stranu, Marković centrirao sa desnog krila, a snažni štoper glavom povisio na 0:2.

65 - GOOOOL!

Nije delovala opasno akcija Partizana iz 65. minuta, naročito kada je Pantić petom pokušao da proigra Zdjelara, ali je vezista crno-belih bio strpljiv, stao, okrenuo se, pogledao i sa desnog krila poslao centaršut koji je levi bek, N. G. Miletić vratio na peterac, a Ožegović postigao gol.

60 - Jagodić pravi defanzivnu izmenu, Krnića menja Petković.

58 - ZDJELAR...

...nebu pod oblake. Ponovo je Partizan pripretio iz prekida, pomalo nervozni N. R. Miletić odložio je loptu glavom za Zdjelara, a vezista crno-belih opalio volej udarcem visoko preko gola. I to samo sa 7-8 metara udaljenosti.

56 - Dvostruka izmena. Kornelijus se nije oporavio od duela sa Tavambom, pa je krvovog dresa napustio teren pokazujući publcii da mu se i dalje vrti u glavi. Minut pre toga, Đukić je izveo kapitena Vulićevića, štopera Markovića premestio na desni bok, a dok je Urošević zauzeo mesto kraj N. R. Miletića u centru odbrane.

N. G. Miletić nastavio je na poziciji levog beka.

52 - TAVAMBA!

Neverovatno šta je promašio Tavamba. Kornelijus je posle duela sa snažnim napadačem Partizana ostao da leži na travi, niko od igrača Javora nije pokrio njegovu poziciju što je Pantić uočio i poslao sjajan centaršut ali se snažni Kamerunac nije dobro snašao. Primio loptu jeste, izbacio Đogatovića jeste, ali je šutirao toliko traljavo da je Karišik uspeo da ispuca loptu iako je mreža bila nebranjena.

50 - Prva opasna akcija Javora!

Drugo poluvreme počelo je pomalo dramatičnom situacijom pred Stojkovićem, nakon što se Đerić pojavio sam na desnom krilu (gde nije bilo N. G. Miletića), ali je njegov centaršut na peterac u poslednjem trenutku ispucao Marković... "tik" ispred Krnića i Mrkaića. Posle dve dobre šanse koje je imao u prvom delu, 17-godišnjak je otvorio nastavak meča vrednom intervencijom.

46 - Izmenom Ilić za Đerleka, trener Partizana Đukić pokušaće u nastavku dodatno da poveže redove i pokuša da pojača pritisak ka golu domaćina po neugodnom terenu za igru.

45+1 - Poluvreme

Javor nije imao udarac ka golu, a mladi štoper Partizana, Marković, dva od kojih je jedan odbranio Đogatović, a drugi prohujao pored stative.

40 - Gužva, ali bez pogotka. Partizan je sačekao retku priliku da se domaćin otvori, lopta je osvoje na sredini terena, Tavamba je odigrao za Đerleka, ovaj odložio na stranu za N. G. Miletića ali je odbrana Javora uspela da ga izblokira dok se nameštao za udarac. Iz kornera koji je izveden sa leve strane crno-beli su imali priliku da bukvalno uguraju loptu u Đogatovićevu mrežu, međutim izostao je poslednji udarac u "šumi" igrača dva tima.

37 - Bomba!

Ništa, ništa, pa umalo golčina mladog štopera, Markovića. Kada je video da ga beli puštaju da šutira, a da se saigrači "ne nude", 17-godišnji defanzivac opalio je po lopti i promašio gornji levi Đogatovićev ugao za 30-ak centimetara...

36 - Zdjelar tvrdi da je Paniću odneo loptu, ali mu je Jovanović pokazao žuti karton kad je meč prekinut. Paniću se ukazuje pomoć, a Đukić pita četvrtog arbitra kako je moguće da je ovo bilo za opomenu...

29 - Tavamba!

Beležimo drugi udarac sa kojim se Đogatović lako izborio. Tavamba, koji se aktivno vraća u polje i pomaže u organizaciji napada crno-belih, ovog puta tukao je levom iskosa sa desne strane. Po sredini gola i prilično slabo.

26 - Šansa!

Ipak, Marković posle kornera i gužve u šesnaestercu Javora nije uspeo u padu dovoljno jako da zahvati loptu da bi savladao Đogatovića koji je bio spreman na gol-crti. Bila je to solidna prilika za crno-bele kojom je razbijena letargija iz prve četvrtine utakmice.

20 - Od "uzbuđenja" možemo izdvojiti detalj kad je Karišik zatražio pomoć lekara posle duela u skoku sa Tavambom i Ožegovićem. Nastavio je.

15 - I dalje čekamo prva uzbuđenja, jer sve manje-više počinje i završava se na sredini terena na kojoj se nalazi veliki broj igrača dva tima. Povremeno tek, Partizan uspeva po bokovima da dođe u Javorovu trećinu, ali ne i da ugrozi Đogatovića.

10 - Za sada bez udaraca prema golovima Đogatovića i Stojkovića.

1 - Utakmica je počela, domaćin igra u beloj, gost u tamnijoj varijanti svoje crno-bele opreme.




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC