• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov poslednji Ki Biskejn: Federer ne, lakat da

Autor mondo.rs

Šestostruki osvajač Mastersa u Majamiju pojavio se pred novinarima, koji su ga pitali za dominaciju Rodžera Federera. Imao je i dobre vesti o povredi lakta.

Šestostruki osvajač Mastersa u Majamiju Novak Đoković, teniser koji je rivalima u periodu od 2011. do 2017. prepustio samo JEDNU titulu na ovom turniru (Endi Marej, 2012), pojavio se pred novinarima uoči starta poslednjeg izdanja koje će biti održano u Ki Biskejnu.

Uoči najavljene selidbe na sever grada, na "Hard Rock" stadion NFL tima Majami Dolfinsa, gde će kompanija IMG od naredne godine organizovati ovaj prestižni ATP i WTA turnir, nekadašnji "Broj 1" pojavio se pred novinarima spreman da odgovara na pitanja vezana za probleme u kojima se nalazi, ali je jedno bilo vezano za - dominaciju Rodžera Federera.

Zapravo, da li smatra da će biti u prilici da se suprotstavi velikom rivalu koji hara ATP turom praktično od dana kada su počeli Đokovićevi hronični problemi (o kojima smo pisali).

Naš as odbio je da uđe u takvu diskusiju…

"Mnogo sam naučio o sebi. Bilo je zaista dragoceno iskustvo proći kroz sve ovo. Bio sam veoma uspešan u ovom sportu tokom prethodnih šest, sedam godina i zato sam zahvalan što sam posle svega mogao da prođem i kroz ovako nešto", govorio je Đoković isključivo o svojim naporima da prevaziđe povredu lakta i povrati izgubljeno samopouzdanje.

"Ali, očigledno je da moram da se suočim sa drugačijim okolnostima, sa situacijama sa kojima se nikada ranije nisam susretao. Od kada sam počeo profesionalno da se bavim tenisom moj put uvek se kretao u dobrom pravcu, a to se promenilo. Utoliko, morao sam da se prilagodim i pronađem način na koji ću to prebroditi i nastaviti napred, pronaći inspiraciju kako bih ponovi bio najbolja moguća verzija mene koja je dostižna".

Novak je pokušao sa šestomesečnom pauzom, međutim ona nije dovela do oporavka lakta desne ruke niti rezutlata koji bi nagovestili da su problemi prošlost. Posle poraza u osmini finala Australijan opena od Hjeon Čunga, Novak je odlučio da hirurški pokuša da reši problem i posle nešto više od mesec dana pauze izašao na teren prošle nedelje u Indijan Velsu ali je u prvom meču doživeo poraz od kvalifikanta Tara Daniela.

Nakon što je saznao protivnike i u singl i u dubl konkurenciji na turniru koji je osvajao 2007, 2011, 2012, 2014, 2015. i 2016. godine (šest titula ima samo još njegov trener Andre Agasi), Đoković je izrazio zadovoljstvo što, kako je rekao, tokom prethodna dva dana nije osećao bol u laktu.

"Osvežavajuće, zaista", rekao je Novak, koji se kao deveti nosilac u singlu priprema za put kroz neugodan žreb bez prisustva dvojice trenera. I, dok je sa Agasijem od ranije bila ugovorena saradnja samo tokom gren slemova, mnoge je iznenadila vest da uz Novaka neće biti i njegov prvi trener, Radek Štepanek.

On je zatražio od nekadašnjeg rivala, a sadašnjeg saradnika da otputuje u Češku nakon što je saznao će postati tata, odnosno da je njegova devojka i bivša profesionalna teniserka Nikol Vaidišova trudna.

Novaku društvo u Majamiju, pored supruge Jelene, sina Stefana i kćerke Tare, pravi trener zadužen za opravak Dejvid Daglou. Srbin je sparingovao sa ATP veteranom i prijateljem Fernandom Verdaskom i posle svega bio i iznenađen i zadovoljan što nije osećao bolove.

"Zapravo, konačno mogu da počnem da razmišljam o igri, a ne o tome da li će se bol vratiti ili ne, što se uglavnom događalo. Poslednja dva dana bila su prva posle dugo, dugo vremena da nisam osećao probleme što je nova stvar jer je sve pre toga podrazumevalo i bol", rekao je 12. teniser sveta, koji će u prvom kolu biti slobodan, a u drugom nastupiti verovatno u petak.

Novak je u 2018. godini odigrao samo pet mečeva, tri dobio i dva izgubio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC