• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novi" Amer - da li će i on "odraditi" Vilbekina!?

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je za MONDO potvrdio da se pregovori sa Amerikancem odvijaju u pozitivnom smjeru.

Džoš Adams (24, 188) je veoma blizu da postane član "Zmajeva"!

Ako ne "odradi" Vilbekina i "pogazi riječ" bek Bešiktaša bi mogao biti na raspolaganju Dušku Vujoševiću za odlučujuće mečeve, protiv Francuske (29 juni) i Belgije (2 juli), u grupi "E" kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Amerikanac je ovu sezonu počeo u Efesu, da bi u januaru pojačao Bešiktaš.

"Pregovaramo sa njim. On je izrazio želju da igra za BiH, stručni štab na čelu sa selektorom Vujoševićem je njega prepoznao kao najbolje rješenje za nas od igrača koji su bili u opticaju", počeo je razgovor za MONDO direktor košarkaške reprezentacije BiH, Siniša Kovačević.

"Naravno, tu nema garancija dok se sve papirloški ne završi. To je malo duži proces, tako je bilo i sa Vilbekinom koji je bio jako nekorektan. Oni su bili u Sarajevu, dogovorili smo se i ušli u proceduru. I tada smo znali da on ima ponudu Turske, ali je on nama rekao da će igrati za BiH. Vidjećemo šta će biti sa Adamsom".

Predstavnici KS BiH su se, poučeni iskustvom sa Vilbekinom, dobro raspitali o karakteru i ljudskim kvalitetima Amerikanca, jer stranci igraju iz svog ličnog interesa, odnosno, treba im pasoš da postanu domaći igrači ili je federacija prosto dovoljno moćna da im dobro plati.

"Razgovarali smo sa ljudima koji ga poznaju i koji su direktno radili sa njim i svi su nam rekli da je dobar momak, što nam je važno zbog dobre atmosfere u reprezentaciji. Sve informacije koje imamo su pozitivne, kako igračke tako i ljudske. Takođe je bitno naglasiti da on ima samo 24 godine što nam je 'plus' jer može biti dugoročno rješenje. Sada to sve ide preko njegovog agenta koji bi trebalo da to završi", zaključio je Siniša Kovačević.

Adams je u NCAA ligi igrao za Vajoming, dok je u NBA ljetnoj ligi nosio dres Dalas Maveriksa, a prije dvije godine je "imao" ugovor sa Denver Nagetsima, ali zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je doživio povrede vrata i ekstremiteta, nikada nije zaigrao za "grumenje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC