• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda iskalila bes i pobedila 51 razlike

Autor mondo.rs

Crveno-beli iskoristili meč protiv Zemuna da se "isprazne" posle gubitka titule u ABA ligi i da počnu da uigravaju izmenjen sastav. Čović debitovao sa 16, a Radanov sa osam postignutih poena.

 Zvezda iskalila bes i pobedila 51 razlike Izvor: MN PRESS

 Za početak Superlige, više nego ubedljiva pobeda branioca titule.

Crvena zvezda mts - Mladost Zemun 115:64 (26:15, 27:21, 29:16, 33:12)

Ekipa Dušana Alimpijevića iskoristila je prvi superligaški meč za razigravanje svih igrača, uigravanje novih, kao i za odmor Džejmsa Feldina i Alena Omića. Zemunci su odigrali "egal" samo nekoliko uvodnih minuta, a potom su uglavnom bez rešenja posmatrali kako crveno-beli "stiskaju gas" i ne popuštaju do konačnih "plus 51".

Mladost je tako "platila" ceh i tome što je bila prvi rival šampionu nakon što je ostao bez titule u ABA ligi i plasmana u Evroligu.

Umesto doskora startnog krilnog centra Milka Bjelice, koji je otišao u Španiju, Dušan Alimpijević uvrstio je u početnu petorku Stefana Jankovića i on je bio najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena (3/6 za tri) i osam skokova.

Dok je odmicala prva četvrtina, trener Zvezde uvodio je u igru i novajlije koje su večeras brzo i lako ušle u ritam, pa je Filip Čović na svom drugom "debiju" u crveno-belom postigao 16 poena, uz pet asistencija za 23 minuta na parketu, odmenivši Tejlora Ročestija, koji je nastupio samo u početku i igrao osam minuta.



Aleksa Radanov, koji je sa Čovićem stigao iz FMP-a, postigao je osam poena, a u društvu od šestorice dvocifrenih bio je i dosad nekorišćeni tandem rezervista, Marko Kešelj (15 poena, 3/6 za tri) i Nikola Jovanović (13 poena, 8 skokova).

Meč protiv Zemuna nagovestio je da će Alimpijević u Superligi koristiti i njih dvojicu, uz koje su po 15 poena postigli još i Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, jedan od četvorice igrača Zvezde koji su večeras postigli po tri trojke.

Bivši đak crveno-belih Bratislav Jeković bio je najefikasniji igrač gostiju sa 18 poena, a Veljko Brkić i Dejan Bjelić postigli su po 11. Njihov učinak, kao i trenutna snaga Mladosti, ipak će biti na realnijim testovima u kolima koje slede.

Zvezda će sledeći meč odigrati protiv Mega Leksa 21. aprila, takođe u "Pioniru".

ZVEZDA: Ročesti 2 (5 as), Lazić 3, Janković 22 (3/6 za tri), Dobrić 15 (3/8 za tri, 4 as), Lesor 6, Kešelj 15 (3/6 za tri), Čović 16 (3/6 za tri, 5 as), Omić, Jovanović 13, Davidovac 15 (2/4 za tri), Radanov 8, Feldin.

MLADOST: Nešović 2, Malidžan 4 (5 as), Novaković 5 (7 sk, 4 as), Brkić 11, Bjelić 11, Nikolić 6, Babović 2, Novaković, Drašković, Antonijević, Jeković 18 (4/8 za tri), Svilar 5.

Rezultati 1. kola Grupa A:

Borac - Zlatibor 109:80
/Balaban 19, Pešaković 15 - Papić 17, Vulić 16/

Mega - Tamiš 86:77
/Lazić 19, Bitadze 15 - Smiljanić 19, Knežević 17/

Zvezda - Mladost 115:64

Četvrtina po četvrtinu:

Četvrta četvrtina - 115:64

Iako je uveliko bilo sasvim jasno ko će pobediti, crveno-beli su dodavali gas do kraja i konačnih "plus 51", na čelu sa Stefanom Jankovićem (22), koji je atraktivno zakucavao i sa još petoricom igrača sa dvocifrenim učinkom.

Do kraja utakmice bio je ovo lakši trening za branioca titule, koji je završio meč sa 15 postignutih trojki i 31 ostvarenom asistencijom.

Treća četvrtina - 82:52

Prednost Zvezde održavana je i povećavana i kroz treću deonicu.

Kao kuriozitet ostaće zapamćeno da je Matijas Leosr pogodio trojku "za plus 25" (67:42), košem uz zvuk sirene za istek napada. To je bio njegov drugi šut za tri poena ove sezone, nakon što je jednom pokušao i u Evroligi.

U poslednjem minutu, vođstvo crveno-belih dotaklo je i 30 poena, posle razmenjenih dodavanja Čovića i Radanova, pa trojke novog plejmejkera Zvezde za 82:52.


Poluvreme - 53:36

U drugoj četvrtini Zvezda je održavala prednost i nastavila da rotira ekipu, pa su zaigrali svi osim Alena Omića i Džejmsa Feldina. Prednost domaćih rasla je i do "plus 20", kada je Ognjen Dobrić pogodio trojku za 46:26. Gosti u reagovali pogocima Dejana Bjelića i Bratislava Jekovića (46:30), a potom je svoje prve poene postigao i Aleksa Radanov, sa linije penala.

Zvezda je do odmora pogodila osam trojki iz 19 pokušaja.

ZVEZDA: Ročesti 2 (5 as), Janković 12 (2/3 za tri), Dobrić 6, Lesor 2, Kešelj 8 (2/3 za tri), Čović 7 (2/3 za tri), Jovanović 5, Davidovac 9, Radanov 2.

MLADOST: Nešović 2, Malidžan 2, Novaković 2, Brkić 3, Bjelić 6, Nikolić 6, Jeković 12, Svilar 3.


Prva četvrtina - 26:15

Startna petorka domaćih bila je Ročesti, Dobrić, Lazić, Janković, Lesor. Doskora startni krilni centar Zvezde Milko Bjelica napustio je klub posle poraza u Podgorici i već potpisao za Saragosu, kao i doskorašnji kombo bek crveno-belih, Dilan Enis.

Još jedna novina u igri Zvezde bilo je to da je i Nikola Jovanović dobio šansu u ranoj fazi utakmice, za razliku od dosadašnjeg dela sezone kada je igrao malo ili (poslednjih meseci) nimalo. Prvi posle njega sa klupe je na parket ušao i Marko Kešelj, koji je takođe dosad gledao utakmice sa klupe.

Alimpijević je menjao, uveo zatim u igru i Čovića (uz aplauze) i Dejana Davidovca, a njegov tim je povećavao razliku. Prvi put je bila dvocifrena u osmom minutu, posle Kešeljeve trojke iz ćoška (21:10).

Kešelj, Jovanović i Čović postavili su do kraja prvog kvartala maksimalnih 26:12, na šta je Vojin Svilar odgovorio trojkom u poslednjoj sekundi.

NAJAVA:

Branilac titule nekoliko dana počinje odbranu preostalog trofeja, nekoliko dana nakon poraza u finalu ABA lige protiv Budućnosti i krupnih promena u ekipi koje su potom usledile.

U meču protiv Zemunaca, koje vodi bivši trener FMP-a Branko Maksimović, crveno-beli dres ponovo je obukao Filip Čović, doskorašnji kapiten FMP-a, a zajedno sa njim u sastavu je i još jedan donedavni igrač "pantera", Aleksa Radanov.

Čović je na svom drugom početku u Zvezdi zadužio dres sa brojem "tri", a Radanov sa brojem "11".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC