• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Našli smo ga vezanog za banderu, zapomagao je! Đokovići dobili dramatičan poziv: "Spremite dva miliona evra"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Otmičari su prije šest godina oteli dedu Jelene Đoković i tražili su otkup...

 oteli dedu jelene djokovic i trazili otkup od dva miliona evra Izvor: Instagram/jelenadjokovicndf/YouTube/The World of Tennis/printscreen

Novak i Jelena Đoković žive u srećnom braku, podržavaju jedno drugo, imaju dvoje djece (Stefana i Taru) i uživaju u porodičnom životu. Međutim, stvari nisu bile tako idealne uvijek, pošto su 2018. godine prošli kroz dramu. Tada je Jelenin deda Miloslav Radisavljević otet. Otmičari su prvo tražili dva miliona evra za otkup.

On je tada imao 85 godina i pronađen je u kukuruzištu kod Ljiga. "Pronašli smo ga vezanog lisicama za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao upomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć", ispričao je tadašnji predsjednik opštine Ljig Dragan Lazarević.

Lazarević je tada ispričao i da je "u pitanju bila ozbiljna otmica i da su iz Ljiga nekoliko puta kontaktirali ćerku otetog Veru Mitić". Tašta srpskog tenisera bila je tada u Monte Karlu sa njima i predsjednik optine prenio je da su im stizale poruke o otkupu od dva miliona evra.

REAKCIJA POLICIJE

Poslije svega što se tada desilo sa Miloslavom prvo se oglasio Novakov PR tim, koji je naglasio "da neće biti izjava za medije", a nedugo poslije toga stiglo je i zvanično saopštenje od strane policije. Tada su razjašnjeni određeni detalji otmice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je saopštilo da su "policajci u Ljigu pronašli muškarca vezanog za metalnu konstrukciju i da nije imao nikakve vidljive povrede". Takođe je navedeno da je on u policiji ispričao i svoju verziju događaja.

"On je ispričao da su u tri sata iza ponoći u kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika i da su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim su ga izveli iz kuće i vezali za metalnu konstrukciju."

DONIJETA PRESUDA

Izvor: Profimedia

Oko godinu dana kasnije, u decembru 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku valjevskog Višeg suda. U njoj se navodi da je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice dede Jelene Đoković.

Njemu je izrečena i mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog djela i to nosača SIM kartica, mobilni telefon i 13 novčanica u apoenima od po 2.000 dinara pribavljenim krivičnim djelom. Sud je oslobodio krivice njegovog pomagača D.J. jer za njegovo učešće u otmici tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC