• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će naslijediti Arsena? Ovo su favoriti!

Autor mondo.rs

Pogledajte i pročitajte ko su kandidati da naslijede dugovječnog Francuza na klupi "tobdžija".

Posljednja promocija menadžera u Arsenalu održana je 22. septembra 1996. godine (na slici). Arsen Venger stigao je tada i prvi put kročio na veliku londonsku scenu, sa koje će sići ovog proljeća, 22 godine kasnije.




Ovog ljeta šansu će dobiti neko novi, a engleski novinari već su izdvojili favorite u toj trci.

Pogledajte foto-galeriju.

Prema pisanju engleskog "Standarda", nekadašnji vezista Arsenala Patrik Vijera (41) najbliži je klupi "tobdžija", sa kojima je osvojio sve tri titule u vrijeme Vengerove ere. On trenutno vodi američki klub Njujork siti, a poslije igračke karijere dvije godine je bio i direktor Mančester sitija, zadužen za razvoj mladih fudbalera.

Takođe, isti izvor ističe i Italijana Karla Anćelotija (58) kao opciju "tobdžija", s obzirom na to da trenutno nema posao i da je više od 20 godina na najvećoj sceni. Vodio je Parmu, Juventus, Milan, Čelsi, PSŽ, Real i Bajern, osvojio je tri titule Lige šampiona (dvije sa Milanom, jednu sa Realom) i svima je dobro poznato koju "težinu" nosi njegov dolazak.

Uz njih dvojicu, kandidat je i njemački trener Tomas Tuhel (44), donedavni trener Dortmunda koji se u Majncu od 2009. do 2014. afirmisao u jednog od perspektivnijih stručnjaka u svojoj zemlji, a i u Evropi. Takođe, šanse se daju i Portugalcu Leonardu Žardimu (43), treneru Monaka koji je prošle godine u "kneževinu" donio titulu Lige 1, kao i nagradu za trenera sezone u Francuskoj.

Ako se u Arsenalu odluče za domaće rješenje, mogli bi da odaberu Brendana Rodžersa (45), aktuelnog menadžera Seltika i trenera koji je 2014. doveo Liverpul najbliže tituli od osnivanja Premijer lige. Sa njim na čelu, "Redsi" su te godine imali pet poena više od pratilaca tri kola prije kraja, ali se Stiven Džerard okliznuo u derbiju protiv Čelsija, a Rodžers nije uspio da zaustavi pad ekipe u finišu sezone, pa je titula otišla na stadion Mančester sitija.

Takođe, opcija londonskog kluba je navodno i Luis Enrike (47), Španac koji nema klub od kada je prošle sezone napustio Barselonu. Ove zime nagoveštavano je da ga i Roman Abramović vidi kao nasljednika Antonija Kontea, ali se ta rokada zasad nije dogodila, što ostavlja prostor i za spekulacije da bi bivši šef struke "Blaugrane", Selte i Rome takođe mogao da na ljeto sjedne na klupu stadiona "Emirati".

Licitiranje je počelo, a uprava Arsenala imaće dovoljno vremena da "izvaže" odluku. U međuvremenu će pratiti napad ekipe na trofej Lige Evrope, kojim bi se Liga šampiona vratila u dom "tobdžija" poslije sezone pauze. Polufinalni protivnik ekipe Arsena Vengera biće Atletiko Madrid, a dvomeč će početi sljedeće sedmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC