• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svinjsko meso sa suvim šljivama

Autor mondo.ba

Meso je mekano i sočno. Saft u kombinaciji sa suvim šljivama daje poseban i bogat ukus cijelom jelu.

 Svinjsko meso sa suvim šljivama Izvor: photofunia.com, mondo.ba
Izvor: photofunia.com, mondo.ba

Sastojci:

5-6 komada svinjskog filea (mogu i krmenadle bez kosti)

1 posudica povrtnog temeljca za jela

1 crveni luk

1 mrkva

250 g suvih šljiva

100 g maslaca

200 ml mlijeka

2 kašike brašna

malo ljute čili papričice

so, papar

1 lovorov list

Priprema:

Meso izlupati kuhinjskim batom, da bude mekše, onda malo posoliti. Ispržiti meso na tavi do zlatne boje. Isjeckati luk i mrkvu. Staviti sve u tavu i zaliti sa bijelim vinom. Ostaviti da se kuha dok vino ne ispari, piše Coolinarika.

Sada dodati temeljac i ostaviti i dalje na vatri.

U drugom loncu  propržiti brašno sa uljem i uliti mlijeko. Kad postane ujednačena masa, dodati povrće i suhe šljive. Zaliti meso sa pripremljenom smjesom  i ostaviti još 5 minuta na slaboj vatri. Odmah poslužiti. Kao prilog možete pripremiti njoke ili drugu vrstu tjestenine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop