• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulibali "srušio" Juve - Napoli na minus 1!

Autor mondo.ba

U duelu stila protiv pragmatizma, novca protiv ljepote i sjevera protiv juga Italije viđen je fudbal dostojan "okršaja" za Skudeto i jedan gol u mreži Juventusa.

Šampioni su poznati u Engleskoj (Mančester siti), ne i "formalno" u Španiji (Barselona), Francuskoj (PSŽ), Njemačkoj (Bajern), ali u Italiji još ne!

U vjerovatno najvažnijoj ligaškoj utakmici u Evropi ove sezone, viđeno je mnogo tempa i želje i jedan gol koji je postigao Kalidu Kulibali u 90. minutu.

Dva rivala u posljednje četiri utakmice dijeli jedan bod, s tim da Juve ima dosta teži raspored:

JUVENTUS - NAPOLI 0:1 (0:0)!

Ekipa Mauricia Sarija je sa svojojm vertikalanom "tiki-takom" osvojila srca širom Evrope. U suštini ova verzija "tiki-take" ima za cilj da se lopta kroz brza i kratka dodavanja što brže nađe u napadačkoj trećini, za razliku od one "normalne" u kojoj lopta ide u širinu ili se drži u posjedu, samo da bi se držala.

"Vertikala" Napolija je vrijedna svakog komplimenta, brzina misli, kretanja, postavljanja proizvvdi zabavu najvišeg reda.

Ali, uvijek ima "ali"!

Da bi se ovakve taktičke ideje sprovele u djelo potrebna je "hemija" između igrača, a da bi se to postiglo potrebno je mnogo zajedničkog "rada" na terenu što dovodi do problema kada je neko iz idealnih 11 primoran da duže odsustvuje.

Naime, igrači koji su na "ivici" prve postave ne mogu sa lakoćom da zauzmu poziciju "startera", pa se trener samim tim teško odlučuje na česte rotacije, a kako se sezona bliži kraju Napoli skoro redovno zadnjih nekoliko godina izgleda umorno.

A, Juventus, oličenje "pragmatizma", takvih problema nema jer njihov stil, ili manjak njega, Maksu Alegriju dozvoljava česte rotacije u borbi na tri fronta pa "Bjankoneri", takođe simptomatično, redovno izgledaju sve bolje kako se sezona bliži kraju.

Na sajtu Napolija je objavljena procjena da je večerašnji duel pratilo između 1,3 i 1,5 milijardi ljudi što ga će poslije finala Lige šampiona i finala Svjetskog prvenstva činiti trećim najgledanijim fudbalskim mečom ove godine.

Ipak, večeras Napoli nije izgledao umorno, naprotiv. Na krilima podrške grada koji podno Vezuva živi za fudbal "Napolitanci" su u Torino došli da se bore.

Visoki presing je bio nemilosrdan od prve sekunde, želja i čista odlučnost da se dođe do svake lopte bila je vidljiva u očima svakog od jedanaest "ratnika" koji su večeras branili "nebeskoplavu" i donijeli joj tri velika boda.

Juve je bio čvrst i disciplinovan pozadi, racionalan u napadu i strpljivo se "izvlačio" iz početnog pritiska gostiju. Nakon petnaestak minuta u svojoj polovini domaćini su u prvom poluvremenu imali najozbiljniju priliku na meču. Miralem Pjanić je izveo slobodan udarac sa 18 metara, lopta je zakačila živi zid, promijenila smjer i pogodila stativu!

U nastavku susreta nisu viđene ozbiljnije prilike sve do 90. minuta kada je Kalidu Kulibali bio najviši u skoku nakon centaršua Hozea Kaljehona i bacio Napulj u možda najveći trans od ere velikog Dijega Maradone.

Izvjesno je - ispred nas su četiri najuzbudljivija kola Serije A u posljednjih nekoliko sezona!

RASPORED DO KRAJA

JUVENTUS: Inter (g), Bolonja, Roma (g),Verona.
NAPOLI: Fiorentina (g), Torino, Sampdorija (g), Krotone.

SERIJA A - 34. KOLO

Kaljari - Bolonja 0:0

Atalanta - Torino 2:1 (0:0)
/Frojler 53, Gosens 64 - Ljajić 56/

Kjevo - Inter 1:2 (0:0)
/Stepinski 90 - Ikardi 51, Perišić 60/

Lacio - Sampdorija 4:0 (2:0)
/Milinković Savić 32, De Vrij 43, Imobile 85, 88/

Udineze - Krotone 1:2 (1:1)
/Lazanja 6 - Simi 7, Faraoni 86/

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Kulibali 90/

u subotu

SPAL - Roma 0:3 (0:1)
/Vikari 32 autogol, Naingolan 52, Šik 60/

Sasuolo - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Politano 41/

Milan - Benevento 0:1 (0:1)
/Jemelo 29/

u ponedjeljak

Đenova - Verona (20.45)

TABELA: Juventus 85, Napoli 84, Roma 67, Lacio 67, Inter 66, Milan 54, Atalanta 55, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Bolonja 39, Đenova (-1) 38, Sasuolo 37, Kaljari 33, Udineze 33, Kjevo 31, Krotone 31, SPAL 29, Verona (-1) 25, Benevento 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC