• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam na čelu? Pa, šta? Važno je da sam srećan"

Autor mondo.rs

Rafael Nadal smatra da je uprkos silasku sa teniskog prestola i dalje u dobroj poziciji i da mu je najbitnije da se oseća dobro i da igra na najvišem nivou

Rafael Nadal pretrpeo je poraz u četvrtfinalu turnira u Madridu od Dominika Tima i prepustio prvo mesto svetske liste Rodžeru Federeru.

Španac je naveo da je Austrijanac zasluženo ostvario prvi trijumf, jer je igrao bolje, a da on nije uspeo da pronađe pravi, pobednički ritam, koji ga je krasio u poslednje vreme kada je i napravio sjajnu seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci.

Iako je pomalo razočaran što u Madridu nije odbranio titulu i sačuvao čelnu poziciju na ATP listi, Nadal sa pozitivnim stavom nastavlja sezonu.

"Manje, više mislim da sam u dobrom položaju. Trenutno sam broj 3 u godišnjoj ATP trci i to je najvažnija stvar. Imam još uvek dve dobre nedelje na šljaci i nastavljam dalje. To je realnost", poručio je španski teniser.

On je ponovio da trka za presto nije njegov glavni cilj.

"I ranije sam gubio prvo mesto na ATP listi, a ono što me čini srećnim je to što se osćem dobro i što svake nedelje igram maksimalno. Moj glavni cilj je da budem srećan i to je ono na čemu radim", naveo je Nadal.

Španac bi mogao da se vrati na čelo ATP liste već na sledećem turniru, mastersu u Rimu, ukoliko bi osvojio titulu. Prošle godine učešće u Italiji završio je u četvrtfinalu.

Ipak, tvrdi da se ne zamara previše statistikom i onim "šta bi bilo kad bi bilo".

"Ne mogu da razmišljam na način da bi trebalo sada da menjam mnogo stvari, jer bi to bio pogrešan put. Treba samo da analiziram šta se dogodilo tokom ovog poraza i da nastavim da igram odlučnije i agresivnije", poručio je novi svetski "broj dva".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC